Citat:
banem:
Dos Error 3 govori o fatalnoj grešci u Windowsu, a odnosi se na 16-bitne aplikacije koje otvaraju veliki broj fajlova. Ono što si imao u Win98, a ovde nemaš je postavka "Files = 100" ili više (150 ili 200 npr) koja se postavlja u config.sys. Noviji Windowsi nemaju tu postavku jer Windows ne radi "nad DOS-om" već DOS postoji samo kao konzola tj. kao Command Prompt ili proces.
Ono što treba da uradiš je da postaviš ovaj parametar, a to ne možeš učiniti u config.sys pošto će ga Windows odmah staviti pod komentar.
Izvini banem, ali to o cemu ti pricas je Dos error 4. Naravno da sam postavio vrednost u config.nt koji se nalazi u \windows\system i isto tako stavio set clipper=f99 u autoexec.nt.
Meni javlja Dos error 3 ( path not found ) sto znaci da ono LPT ( ili LPT. takodje sam i to probao ) Win XP ne vidi kao uredjaj ( port ) vec to shvata kao ime fajla u koji treba da kopira. Opet napominjem da je pod Win 98 sve radilo savrseno...
Osim, ako u medjuvremenu, i kodovi gresaka nisu promenjeni... :-)
Citat:
raspudic:
FINALNO RJEŠENJE
Siguran sam da imam rješenje za to. Printanje treba da započne as
sljedečim setom komandi (pazi na tačku iza LPT1.):
SET CONSOLE OFF
SET PRINTER TO LPT1.
SET DEVICE TO PRINT
SET PRINTER ON
Ovde je ono što se štampa...
Štampanje se završava sa:
SET PRINTER TO
SET DEVICE TO SCREEN
SET PRINTER OFF
SET CONSOLE ON
Nikakvo dodatno podešavanje Win XP-a NIJE potrebno.
Ne, nije problem u ovom delu koda, tj. u pravu si da ceka sa pocetkom stampe i pokusacu to resiti na nacin koji si opisao, ali to mi sada nije najveca briga.
Problem je u komandi
COPY "grafika.prn" to LPT
Taj deo je radio savrseno pod Win98 a sada jednostavno nece...