Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

par linija koda :))

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: par linija koda :))

[ Pregleda: 2289 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

duksy

Član broj: 58295
Poruke: 10
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon par linija koda :))05.10.2005. u 22:20 - pre 206 meseci
malo sam počeo raditi u pascalu , znam neke osnove ,
pa može li tko postati par linija koda za neki fora programčić :P?
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: par linija koda :))06.10.2005. u 08:18 - pre 206 meseci
Code:
uses
  Crt;

var
  S: String;
  I: Byte;
begin
  ClrScr;
  WriteLn('Unesi rec: ');
  ReadLn(S);
  WriteLn('Rec od nazad ide ovako: ');
  for I := 1 to Length(S) do
    Write(S[I]);
  ReadKey;
end.

 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.block.alestra.net.mx.



Profil

icon Re: par linija koda :))06.10.2005. u 13:38 - pre 206 meseci
zar nebi trebalo for i:=length(s) downto 1 ...
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: par linija koda :))06.10.2005. u 15:08 - pre 206 meseci
LOL

Upropastio si mi ideju... da sam napisao potpuno ispravan kod on bi ga copy+paste u editor, pokrenuo i kazao WOW, OVO RADI, ali ovako bi pokrenuo i kad bi video da ne radi kako treba pogledao bi malo kod, potrazio gresku i na kraju je sam ispravio. Tako ce bolje da uci... sad si mu ti vec ispravio program...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.smin.sezampro.yu.



+638 Profil

icon Re: par linija koda :))07.10.2005. u 01:04 - pre 206 meseci
Code:

uses
  crt;
var
  a,b,zbir: real;
begin
write('Unesi dva broja: ');
read(a,b);
zbir := a+b;
write('Zbir je: ',z);
end.


davno sam radio u pascalu, valjda je ovako
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.block.alestra.net.mx.



Profil

icon Re: par linija koda :))07.10.2005. u 14:43 - pre 206 meseci
Citat:
Srki_82: LOL

Upropastio si mi ideju... da sam napisao potpuno ispravan kod on bi ga copy+paste u editor, pokrenuo i kazao WOW, OVO RADI, ali ovako bi pokrenuo i kad bi video da ne radi kako treba pogledao bi malo kod, potrazio gresku i na kraju je sam ispravio. Tako ce bolje da uci... sad si mu ti vec ispravio program...


hm, vise vjerujem da bi se radi te "greske" tolko izivcirao te bi prestao programirat
Citat:
guslac
Code:

uses
  crt;
var
  a,b,zbir: real;
begin
write('Unesi dva broja: ');
read(a,b);
zbir := a+b;
write('Zbir je: ',z);
end.


davno sam radio u pascalu, valjda je ovako



Ovu "gresku" prepustam njemu

poz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: par linija koda :))

[ Pregleda: 2289 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.