Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li je moguce?

[es] :: PHP :: Da li je moguce?

[ Pregleda: 3827 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

krvopije
Dusko Maksimovic
Beograd

Član broj: 3289
Poruke: 136
*.beg.sezampro.yu

Sajt: www.reosonline.com


Profil

icon Da li je moguce?17.09.2002. u 15:12 - pre 242 meseci
Da li je moguce da se sa jedne web strane proslijedi grugoj web strani sadrzaj 'hidden' promjenjive . Da budem jasniji na strani prva.php imam nekoliko checkbox-ova koje korisnik moze (ali ne mora da otkaci), vrijednosti tih checkbox-ova se pomocu JavaScript-a ubacuju u 'hidden' promjenjivu strane prva.php. Pitanje glasi : Da li ja mogu da prenesem sadrzaj ove 'hidden' promjenjive putem hiperlinka na drugu stranu drug.php (znaci bez upotrebe submit-a). Problem je u tome sto se sadrzaj 'hidden' promjenjive dinamicki mijenja na strani korisnika. Da li postoje neka resenja za ovo?

Pozdrav!!!
 
Odgovor na temu

vsego
Vedran Sego
asistent na fakultetu
Zagreb

Član broj: 5337
Poruke: 13
*.iskon.hr

Sajt: vsego.cjb.net


Profil

icon Re: Da li je moguce?18.09.2002. u 00:40 - pre 242 meseci
Moze, naravno, iako nema veze sa PHPom, nego sa JavaScriptom. Jednostavno, skoci na Google, upisi nesto i klikni "Images" (obicni link, a ne SUBMIT button). Cini mi se da je to ono sto ti treba. Ako je, pogledaj onClick event handler i to je to.

Basicly, mislim da je nesto kao onClick="window.location=document.imeForme.imeHiddenElementa.value; return false;" (ili return true, nikad ne znam ). "return xxx" sluzi da se ponisti ono kuda bi te odveo klik da nema JavaScripta (href="..." ).
Stari sig je fakat bio predugacak. Evo, sada ga vise nema...
(molim, ne izvlaciti perverzne zakljucke)
 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.yubc.net



Profil

icon Re: Da li je moguce?18.09.2002. u 03:45 - pre 242 meseci
Cekaj, ako pokusavas da vise promenljivih premestis sa jedne strane na drugu, samo checkboxove nazovi neki imenom, ali stavi "[]" posle imena. PHP ce automatski napraviti varijablu koja je niz sa tim imenom (ili ce ona postojati u $_GET/$HTTP_GET_VARS nizovima). Naravno, method atribut <form> taga podesis na GET i sve je cool...

To ti je najlakse. A ako je nesto drugo, onda opet mozes da samo upises pdoatke iz checkboxova u hidden polje, i da zatim pustis da korisnik sam posalje formular, ciji je method atribut opet podesen na GET.
 
Odgovor na temu

krvopije
Dusko Maksimovic
Beograd

Član broj: 3289
Poruke: 136
*.yubc.net

Sajt: www.reosonline.com


Profil

icon Re: Da li je moguce?18.09.2002. u 16:17 - pre 242 meseci
Bice da je ovo resenje sa window.location, hvala u svakom alucaju.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Da li je moguce?

[ Pregleda: 3827 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.