Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!

[ Pregleda: 3679 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dekys
Dejan Stevanović

Član broj: 464
Poruke: 104



+1 Profil

icon problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!29.09.2005. u 18:24 - pre 195 meseci
Napravio sam neki tiker (marquee) koji ide na vrhu desktopa i imam problem jer zelim da se dugi prozori ne preklapaju preko njega. Zelim da on ima svoj prostor na vrhu a da se sve aplikacije (word, exel i dr.)otvaraju u prostoru koji ostaje ispod njega!

Naravno da ne mislim na fsStayOnTop!!!!

Nadam se da ste me razumeli! Ako niko nije radio dajte bar ideju! TNX
 
Odgovor na temu

Gile
MA Institut Hamburg
Galaxy_Earth

Član broj: 1619
Poruke: 1403
*.info-net.co.yu.



+1 Profil

icon Re: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!29.09.2005. u 19:21 - pre 195 meseci
a sta fali fsstayontop?
 
Odgovor na temu

bondja

Član broj: 10286
Poruke: 167
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!29.09.2005. u 19:43 - pre 195 meseci
U nekom od mojih ranijih postova sam pravio nesto na pomenutu temu, pogledati atachment... :) moguce da ce program da odgovara navedenim potrebama :)

poz
 
Odgovor na temu

dekys
Dejan Stevanović

Član broj: 464
Poruke: 104



+1 Profil

icon Re: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!01.10.2005. u 07:47 - pre 195 meseci
fsstayontop? PA nije dovoljan je ce se sve aplikacije otvarati ispod moje forme a ona je na vehu ekrana i nece se videti zaglavlje prozora!!

Pogledao sam bondjin post ali i to nije to, svakako hvala!

Sam sam nasao resenje pa da ga podelim sa vama!
Jos nisam zavrsio ali ide odprilike ovako!

var
rect: TRect;
begin
rect.Left := 0;
rect.Top := 23;
rect.Right := Screen.Width;
rect.Bottom := Screen.Height;
SystemParametersInfo(SPI_SETWORKAREA,0,@rect,SPIF_UPDATEINIFILE);
end


Primetio sam da nije zgodno isti kod staviti OnCreate na formi, cini mi se da brzo odradi i onda i sama moja forma bude 23 pix nize u odnosu na veh ekrana!

pozdrav DEKYS
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!01.10.2005. u 11:39 - pre 195 meseci
Mislim da je ovo ono sto ti treba: Application Desktop Toolbar.
 
Odgovor na temu

anon68680

Član broj: 68680
Poruke: 528
*.info-net.co.yu.



+14 Profil

icon Re: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!01.10.2005. u 12:25 - pre 195 meseci
a kako sam ja onda uspeo da nadjem njegov post?
Code:

unit Unit4;

interface

uses
  Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
  Dialogs, StdCtrls, ComCtrls, ShellCtrls, WinSkinData;

type
  TForm4 = class(TForm)
    SkinData1: TSkinData;
    ShellComboBox1: TShellComboBox;
    ShellTreeView1: TShellTreeView;
    Button1: TButton;
    ShellListView1: TShellListView;
    procedure Button1Click(Sender: TObject);
  private
    { Private declarations }
  public
    procedure SetBottomWindow;
    procedure WMNCPaint(var Msg: TWMNCPaint); message WM_NCPAINT;
  end;

var
  Form4: TForm4;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm4.SetBottomWindow;
begin
  SetWindowPos( Handle, HWND_TOPMOST,
                Left, Top, Width, Height,
                SWP_NOACTIVATE or SWP_NOMOVE or SWP_NOSIZE or SWP_NOOWNERZORDER);
end;

procedure TForm4.WMNCPaint(var Msg: TWMNCPaint);
begin
  SetBottomWindow;
  inherited;
end;

samo sto je kod njega bilo hwnd_bottom
 
Odgovor na temu

dekys
Dejan Stevanović

Član broj: 464
Poruke: 104



+1 Profil

icon Re: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!01.10.2005. u 13:13 - pre 195 meseci
hvala na pomoci!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: problem oko rezervisanja prostora na desktopu!!!

[ Pregleda: 3679 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.