Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)

[ Pregleda: 3514 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

borovac
127.0.0.1

Član broj: 29278
Poruke: 220
*.dlp39.bih.net.ba.



Profil

icon Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)26.09.2005. u 19:23 - pre 192 meseci
Zašto mi slijedeći kod ne radi
Code:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  In_File,Out_File:TextFile;
  Con:string;
begin
AssignFile(In_File,'input.txt');Reset(In_File);
AssignFile(Out_File,'output.txt');Rewrite(Out_File);
while not eof(In_File) do
  begin
    Readln(In_File, Con);
    ListBox1.Items.Add(Con);
    if IsNumber(Con[1]) then Writeln(Out_File, Con);
  end;
CloseFile(Out_File);
CloseFile(In_File);
//
end;

function TForm1.IsNumber(number:char) : boolean;
begin
result:=False;
if (number='0') or (number='1') or (number='2') or (number='3') or (number='4') or (number='5')
  or (number='6') or (number='7') or (number='8') or (number='9') then result:=True;
end;
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)26.09.2005. u 21:21 - pre 192 meseci
Iskompajliram ovo i sve linije koje pocinju sa brojem su upisane u drugu datoteku... sta bi taj kod trebao da radi?
 
Odgovor na temu

borovac
127.0.0.1

Član broj: 29278
Poruke: 220
*.dlp178.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)27.09.2005. u 18:44 - pre 192 meseci
Ne mogu vjerovat, meni ne radi.
Ali kada sklonim uslov a ostavim Writeln(Out_File, Con); onda radi, znači piše svaku liniju koju čita. Mećutim čim stavim uslov, ne radi.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)27.09.2005. u 18:57 - pre 192 meseci
Dobro... ja sam uslov ipak malo drugacije napisao :)
Code:
while not eof(In_File) do
begin
  Readln(In_File, Con);
  ListBox1.Items.Add(Con);
  if (Con[1] in ['0'..'9']) then Writeln(Out_File, Con);
end;

Mrzelo me da prepisujem ono IsNumner :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Rad sa textualnim fajlovima (zašto ne radi)

[ Pregleda: 3514 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.