Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako mogu da postignem scroll?

[es] :: Web dizajn i CSS :: kako mogu da postignem scroll?

[ Pregleda: 2418 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vlladico
Vladimir Peric
Beograd, Kraljevo

Član broj: 9042
Poruke: 28
217.24.18.*



Profil

icon kako mogu da postignem scroll?24.09.2005. u 21:32 - pre 198 meseci
Ne znam da li u HTML-u postoji neki element koji ima skrol i u koji mogu da ubacim tabelu, na primer, tako da mi se ta tabela skroluje. Pri tom ne mislim na <frame> ili <iframe>, posto mi to ne zavrsava posao.

Ja radim u C#, javascript-u tako da ako se ovo ne moze uraditi u HTML-u, dobro bi dosao bilo koji savet ( na primer DHTML, mada nisam nikad radio )

Hvala
 
Odgovor na temu

majstor_01

Član broj: 60008
Poruke: 63
*.my-its.net.



Profil

icon Re: kako mogu da postignem scroll?10.10.2005. u 12:34 - pre 198 meseci
MOZE da se uradi i to lako.
Stavis tabelu u <div> element, a njemu u okviru svojstva style, dodelis: style="OVERFLOW: auto"> ili style="OVERFLOW: scroll">, u zavisnosti da li zelis da uvek budu prikazani scrollovi, ili samo po potrebi.

Neki browseri, podrzavaju direknto u okviru tabele da stavis style="OVERFLOW: scroll">, a neki traze da tabela bude u okviru div elementa koji ima podeseno ovo svojstvo.

Npr:
<div style="OVERFLOW: scroll">
<table name="example">
<tr>
<td> Hello </td>
</tr>
</table>
</div>


ili

<table name="example" style="OVERFLOW: scroll">
<tr>
<td> Hello </td>
</tr>
</table>
 
Odgovor na temu

CSS
OKOLO NAOKOLO

Član broj: 70952
Poruke: 118
*.215.EUnet.yu.

Sajt: dizajnenterijera.com


+2 Profil

icon Re: kako mogu da postignem scroll?15.10.2005. u 19:19 - pre 198 meseci
A mozes i pomocu CSS -a:


Citat:
<div id ="nekoime">

<p> text text text </p>
</div>

<style type="text/css">

#nekoime {
overflow: scroll;
width: 40%;
padding: 100px;
}

</style>
</head>

Onih 100 pixela menjas u zavisnosti koju visinu scrola hoces i WIDTH takodje.



[Ovu poruku je menjao CSS dana 15.10.2005. u 20:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: kako mogu da postignem scroll?15.10.2005. u 20:06 - pre 198 meseci
^ kod mene ne radi, da li si siguran za padding ili tu treba height?
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

CSS
OKOLO NAOKOLO

Član broj: 70952
Poruke: 118
*.215.EUnet.yu.

Sajt: dizajnenterijera.com


+2 Profil

icon Re: kako mogu da postignem scroll?15.10.2005. u 21:20 - pre 198 meseci
Evo mala izmena jer onako^ ne radi dobro - ali radi.
Citat:

#nekoime {
margin-left:200px;
overflow: auto;
width: 30px;
height: 30px;
padding: 10%;
border: 10px solid #ccc;
}

</style>

</head>
<body>
<div id ="nekoime">

<p> text text text </p>
</div>
</html>


[Ovu poruku je menjao CSS dana 15.10.2005. u 22:39 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: kako mogu da postignem scroll?

[ Pregleda: 2418 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.