Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako ovo da rjesim ...

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako ovo da rjesim ...

[ Pregleda: 2877 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 12:13 - pre 197 meseci
dakle, ne znam kako da imena svih fajlova iste ekstenzije zamjenim, kao sto je to u DOS-u *.txt, dakle da recimo neotvaram svaki fajl u C++ fopen(text1.txt), fopen(textn.txt), nego da stavim, fopen(*.txt), po DOS-u, e kako ovu zvjezdicu da izvedem u C++ ?
 
Odgovor na temu

_VampiR_
Dejan Menges
Sarajevo, BiH

Član broj: 51402
Poruke: 83
217.199.128.*



Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 12:26 - pre 197 meseci
Ne bih rekao da je to iko do sada uspio izvesti, iako ja nisam pokusavao.

Ja to rjesavam tako sto strukturu, pomocu vezanih listi, popunim imenima datoteka one koje prodju kroz filter, pa onda preuzimam i obradjujem jednu po jednu datoteku iz strukture, sve dok ne dodjem do zadnje.

Sretno
:: Don't drink contaminated water - drink beer ::
 
Odgovor na temu

danio
Danijel K
nema sanse
Varsava, Poljska

Član broj: 67203
Poruke: 50
*.acn.waw.pl.



Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 12:32 - pre 197 meseci
Nazalost ne da se to tako napravit koristeci sam fopen...

Mozes uciniti dve stvari. Iz DOSa mozes ukljuciti program i dat sva imena kao argument:
prog.exe *.txt
I onda ih iscitati u mainu:
for(int i=1; i<argc; i++)
fopen(argv);

Ili moras koristiti ovo.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 12:43 - pre 197 meseci
Ovo mi je potrebno, jer hocu da otvorim sve datoteke recomo *.txt, koje se nalaze na nekoj lokaciji, znaci bez mog prethodnog znanja, koliko ima tih datoteka na toj lokaciji, bez znanja njihovih imena itd.
Za sada mogu da to da rijesim preko pretrage, tj da stavim neki char imeFajla, i da preko for petlje mijenjam slova, al' to je veoma, zamorno, pa sam mislio da ima nesto slicno onome u DOS-u, u svakom slucaju hvala.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1941
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+479 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 13:23 - pre 197 meseci
Pa, mislim da je jednostavnije onako kako je danio predložio:

Code:
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
    int i = 0;

    for (i = 1; i < argc; i++)
          cout << argv[i] << endl;

}


[Ovu poruku je menjao Burgos dana 19.09.2005. u 14:23 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 13:25 - pre 197 meseci
Jeste, nego ono sam imao kao ideju, prije Danio-vog posta.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...19.09.2005. u 17:36 - pre 197 meseci
Evo trazio sam malo po MSDN-u i nasao sam:
Code:
// crt_find.c
/* This program uses the 32-bit _find functions to print
 * a list of all files (and their attributes) with a .C extension
 * in the current directory.
 */

#include <stdio.h>
#include <io.h>
#include <time.h>

int main( void )
{
    struct _finddata_t c_file;
    long hFile;

    /* Find first .c file in current directory */
    if( (hFile = _findfirst( "*.c", &c_file )) == -1L )
       printf( "No *.c files in current directory!\n" );
   else
   {
            printf( "Listing of .c files\n\n" );
            printf( "\nRDO HID SYS ARC  FILE         DATE %25c SIZE\n", ' ' );
            printf( "--- --- --- ---  ----         ---- %25c ----\n", ' ' );
            printf( ( c_file.attrib & _A_RDONLY ) ? " Y  " : " N  " );
            printf( ( c_file.attrib & _A_SYSTEM ) ? " Y  " : " N  " );
            printf( ( c_file.attrib & _A_HIDDEN ) ? " Y  " : " N  " );
            printf( ( c_file.attrib & _A_ARCH )   ? " Y  " : " N  " );
            printf( " %-12s %.24s  %9ld\n",
               c_file.name, ctime( &( c_file.time_write ) ), c_file.size );

            /* Find the rest of the .c files */
            while( _findnext( hFile, &c_file ) == 0 )
            {
                printf( ( c_file.attrib & _A_RDONLY ) ? " Y  " : " N  " );
                printf( ( c_file.attrib & _A_SYSTEM ) ? " Y  " : " N  " );
                printf( ( c_file.attrib & _A_HIDDEN ) ? " Y  " : " N  " );
                printf( ( c_file.attrib & _A_ARCH )   ? " Y  " : " N  " );
                printf( " %-12s %.24s  %9ld\n",
                   c_file.name, ctime( &( c_file.time_write ) ), c_file.size );
            }

       _findclose( hFile );
   }
}
Sample Output
Listing of .c files


RDO HID SYS ARC  FILE         DATE                           SIZE
--- --- --- ---  ----         ----                           ----
 N   N   N   Y   blah.c       Wed Feb 13 09:21:42 2002       1715
 N   N   N   Y   test.c       Wed Feb 06 14:30:44 2002        312
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...20.09.2005. u 13:43 - pre 197 meseci
Jos nesto, moze li se odrediti koliko da mi brojeva ispisuje iza zareza kod float-a.
Znaci da mi nepise recimo 23.65437, vec da ga ogranicim na 23.6 ili 23.65
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...20.09.2005. u 13:58 - pre 197 meseci
Probaj, na primer ovaj pattern (u okviru printf):

%.2f

dakle, nesto kao:

printf( "Rezultat je %.2f\n", tvoj_float );

... koji bi trebao, ako se dobro secam, da ispred ispise onoliko cifara koliko ih
i ima, a iza samo dve.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako ovo da rjesim ...20.09.2005. u 14:09 - pre 197 meseci
@X-Files upravu si, sad sam se sjetio da sam to koristio u openGL-u.
Hvala !
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako ovo da rjesim ...

[ Pregleda: 2877 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.