Malo me cudi da te zanima Suse 9.3 pro a kazes da o Linuxu znas malo. Kako si se odlucio za Suse 9.3?
Nisi naveo 2 vazna parametra - CPU i kolicinu memorije. Suse je korisnicki prijateljska distribucija, ima mnogo grafickih stvari pa joj treba dosta memorije. Inace, neka te broj CD-a ne brine. Mnoge druge distribucije, koje dolaze na 1 regularnom CD-u, imaju na raspolaganju slicnu kolicinu programa kao i Suse, samo sto su negde na netu, nisu ti uvek pri ruci. To je dobro, ali stvari relativno brzo zastarevaju, pa onda vise nije dobro. Za ljude koji imaju dial-up vezu na net, vise CD-a je jedino resenje, visa sila, nema se kud. Dobra strana Suse resenja je sto te programe ne treba nista prilagodjavati, doterivati - sve sto je na tim CD-ima trebalo bi 100% da funkcionise na Suse 9.3, bez problema.
Treba znati da Linux cesto dolazi sa vise programa za istu stvar. Probao sam mnoge Linuxe i trenutno mi je najomiljeniji jedan koji dolazi na 1 regularnom CD-u, pa ni taj nije pun, svega 420MB i ima sve sto mi treba (brazilski Kurumin). Ima dosta Live CD Linuxa, na 1 CD-u, koji su sasvim kompletni za neku prosecnu upotrebu (Knoppix, Kanotix, Mepis, PCLinuxOS).
Preporucujem ti posetu sajta
www.distrowatch.com, na kome ima mnogo toga o Linuxu. Izmedju ostalog, tamo je nekakva top-pop lestvica popularnosti, pa ces videti da su u samom vrhu Suse i DSL, a taj DSL ima manje od 50MB i moze stati na "vizit-kartu" CD i sasvim lepo radi.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!