Eve me - ja sam NRT VETS i upravo "privodim kraju" prvu godinu. O NRTVETSu sam pisao (citaj: hvalio) dole u nekom od prvih postova ali evo, aj'e da jos jednom rezimiram:
-Skola je do OO opremljena i tu joj nema premca (najbolje bi ti bilo kad bi dosao na razgovor kod dise pa da te sprovedu po laboratorijama itd.)
-Odnos profesora i studentske sluzbe prema studentima je neverovatan za Srbiju (cak me nisu ni jedanput oterali u materinu, za razliku od ETF gde sam pre studirao) sto cini sve mnogo laksim.
-Plan i program je kao moderan ali sta ja da ti pricam -
www.vets.bg.ac.yu. Disa skole je velika faca koja se lozi da je sto vise modernizuje i poboljsa. On nam je napricao kako je samo u intranet ulozeno 500 soma maraka i kako je plan i program napravljen po ugledu na neki engleski koledz, itd.
-Meni su mnogi SRBI govorili pre nego sto sam je upisao stvari tipa "ma to je s***** cim se placa" ali su mi je i mnogi inzinjeri predlagali, ukljucujuci neke iz inostranstva. Moj licni utisak: skola jeste laksa nego ostali tehnicki fakulteti, ali da moze da se djusne - moze, veruj mi itekako. Nazalost, mora da se uci. Meni je najvaznije da uz nju stizem i da raduckam i da izadjem i igram basket ponekad, itd.
-Rokova ima puno i redovni su (evo sad cemo izgleda imati cak i julski) sto je fenomen za Srbiju.
-Profani su uglavnom sa drugih fakulteta i ima ih dobrih ima ih i losijih ima ih i drkadzija. Vecina profana ce da ti pruzi nekoliko nacina da polozis ispit, sto je do OO jer kod nekih na tu foru mozes i lako da prodjes ako imas srece, ali ako propustis (kao npr. ja) - onda najebes i moras da se otkidas od ucenja za ispit. Ima dosta dobrih asistenata od kojih moze nesto da se nauci.
-Ribe su ocaj ali u istoj zgradi je i srednja frizerska gde ima dobrih ali su sve uglavnom silovateljke koje ce da ti dovikuju i da te vacare (pa ko voli nek izvoli
)
-Jedina losa stvar, ako te interesuje nastavak studiranja, a koju sam cuo od Gojka, je da izgleda vise ne moze da se nastavi na FON (od '98 compliments by Vojislav Seselj). Pre su uglavnom svi tamo nastavljali. Koliko sam ja cuo od jednog asistenta, moze da se nastavi na ETF u Novom Sadu ali mozda i ovde u Bgdu s tim sto moras dobro da se iscimas da bi ti priznali vecinu predmeta.
I to ti je moje misljenje o mojoj skoli: meni se svidja i savrseno mi odgovara. Moze u njoj dosta i da se nauci a znam da se posle mogu dobijati lepi poslici (ako se nesto i zna, naravno). Ja se nadam samo da cu da uspem da odrzim neki bolji prosek pa da posle ove 2,5 godine (toliko traju predavanja) zapalim negde preko da dovrsim do diplome faxa.