Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???

[es] :: PHP :: Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???

[ Pregleda: 1655 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
217.24.27.*

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???04.09.2005. u 13:17 - pre 192 meseci
Evo problema, napravio sam skript koji kreira foldere iz txt fajla, i tu imam jedan veeeeliki problem. Kod izgleda ovako:

Code:
<?php
$content = file_get_contents("imenafoldera.txt","r");
$records = split ("\n", $content);
foreach ($records as $record)
{
list ($folderime) = split ("\n", $record, 1);


$oldumask = umask(0);
mkdir($folderime, 0777);
umask($oldumask);
  
}
?>


E ovo mi napravi sve foldere iz fajla imenafoldera.txt koji izgleda ovako npr.

mar
mar1
mar2
mar3

DAKLE SVE IH NAPRAVI! u TC mi prikaze da je chmod 777.

UVEK MOGU DA PRISTUPIM ZADNJEM FOLDERU.

Ovi drugi kao da ne postoje.

Gde gresim?

Zna li neko?

Hvala.

UPDATE:

Mislim da nema veze sa chmodom, to je OK, kad radim ovo u lokalu napravi mi samo zadnji folder! UVEK.
Da nije greska sa SPLIT? nije valjda da mi niko ne moze pomoci?



[Ovu poruku je menjao evil_angel_yu dana 04.09.2005. u 14:28 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao evil_angel_yu dana 04.09.2005. u 15:20 GMT+1]






RESENOOOOOOOO!
trebalo je dodati \r pored \n

Pogledao sam jedan skript koji mi je u pre nekog vremena postovao noviKorisnik
tnx :)

[Ovu poruku je menjao evil_angel_yu dana 04.09.2005. u 15:50 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
62.108.102.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???05.09.2005. u 00:03 - pre 192 meseci
a mogao si i file(filename); i onda ti ucita u array... posle ti je lako ;)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

cabrilo
Dejan Cabrilo

Član broj: 4780
Poruke: 56
*.dsl.tpkaks.swbell.net.

ICQ: 7366253


Profil

icon Re: Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???12.09.2005. u 22:01 - pre 192 meseci
Evo ovaj kod radi... Tvoj verovatno ne radi zato sto nisi ocistio stringove... Pogedaj komentare pa ces videti u cemu je rec:

Code:

<?php
// Stavis prvo sve iz fajla "lista" u array $dir
$dirs = file ("lista");

// Resetujes PHP default umask, koji ti prakticno 
// ne dozvoljava da chmodujes nesto na 777 (svi mogu da pisu, brisu i izvrsavaju)
$oldumask = umask(0);

// Za svaki direktorijum, prvo odstranis svo 
// djubre sa kraja imena dira (tipa new line), pa napravis dir
foreach ($dirs as $dir)
    mkdir (rtrim ($dir), 0777);

// Vratis nazad umask
umask ($oldumask);
?>


E sad, da li si siguran da hoces da ti folderi budu 777? Tj. da svako moze da ih pise/brise itd.? Logicnije je da budu 755 ako unutra imas neke skriptove ili tako nesto, ili 644 ako hoces da ti mozes da ih pises, a drugi da citaju.

U tom slucaju bi kod bio znacajno jednostavniji:

Code:

<?php
$dirs = file ("lista");

foreach ($dirs as $dir)
    mkdir (rtrim ($dir), 0644);
?>
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???13.09.2005. u 19:16 - pre 192 meseci
Nisi mozda lepo procitao moj post, resio sam problem, radi mi kod.
Nije mi lepo razdvajao text iz txt fajla. Problem je bio ovde:

Code:

<?php
$content = file_get_contents("imenafoldera.txt","r");
$records = split ("\n", $content); // problem, trebalo je dodati ispred \n - \r
foreach ($records as $record)
{
list ($folderime) = split ("\n", $record, 1); // problem, trebalo je dodati ispred \n - \r


$oldumask = umask(0);
mkdir($folderime, 0777);
umask($oldumask);
  
}
?>


Ali je OK sto si pomogao... :)

U pravu si sto se tice 777 necu tako.
Sada cu sada koristiti tvoj kod, jer mi se vise dopada, ima ovo "ciscenje djubreta", i lista mi u array.

Kao sto JaHvram rece... ;)

Hvala!

Pozdrav svima!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Zasto mi pravi samo jedan direktorij? Greska sa split???

[ Pregleda: 1655 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.