Ja stvarno ne znam na koju stipendiju mislis. Kada bi mi rekao iznos, mozda bih i mogao da ti odgovorim iz prve. Slusaj, imas stipendiju Republicke fondacije za razvoj naucnog i umetnickog podmlatka, i mislim, lepo je to sto si odlican ucenik, ali oni traze jos vise od toga. Tu moras da polazes hrpu nekih testova, od testova opste kulture do testova koliko si inteligentan. Iznos ti je 3500 din(pa ti proceni da li vredi). Vrlo su rigorozni prema drugim stipendijama, tako da ti ovu odmah otkazu cim dobijes neku drugu, a veruj mi, saznace da si dobio neku drugu(na primer, kao meni). Taj konkurs jos uvek nije raspisan, koliko ja barem znam. Prijava se uvek podnosi u Zahumskoj 1.
Druga stipendija je od nekog ministarstva, ne znam tacno kog. Iznos je, trenutno, ja mislim 1800 din mesecno. Tu ti uz prijavu traze i overene potvrde koliko ti zaradjuju oba roditelja, a moras i da navedes koliko clanova ima tvoja porodica(mislim, s koliko ljudi zivis u jednom stanu-kuci). Onda racunaju koliko para ide po clanu porodice. Takodje ti i prosek ulazi u racun, ali je on, po mom misljenju, minoran. Za ovo stvarno ne znam gde se podnosi prijava.
Ne znam iz kog si grada, tako da cu ti reci i za stipendiju grada Beograda-definitivno najbolja stipendija(11000 din). Jedino sto moras imati je barem 4.70 prosek i barem jednu trecu nagradu na bilo kom republickom takmicenju. Konkurs ti se otvara negde krajem tekuce godine.
Takodje, moje je misljenje, da konkurs nije otvoren ni za jednu od ovih stipendija...
I sincerelly hope that I was helpful... If not, well, it wasn't my fault.
There exists only 10 kind of people in the world; those who understand binary numbers and those who don't understand binary numbers.