Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pristup access bazi iz c-a

[es] :: C/C++ programiranje :: pristup access bazi iz c-a

[ Pregleda: 3112 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.telekom.yu

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon pristup access bazi iz c-a 01.09.2002. u 22:35 - pre 239 meseci
moze li se i kako?
[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 01.09.2002. u 23:18 - pre 239 meseci
Access (odnosno Jet Engine), pruža COM interfejs korisnicima. Ako umeš da radiš sa COM-om iz C-a, onda ćeš lako da radiš i sa Access-om.
 
Odgovor na temu

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.telekom.yu

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 02.09.2002. u 01:21 - pre 239 meseci
ne znam da radim sa COM-om, ali sad bar znam shta da trazim
jel to jedini nacin pristupa?
[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 02.09.2002. u 05:00 - pre 239 meseci
Da. Programski interfejs sa Jet Engine se zove DAO (data access objects) i realizovan je kao COM sistem objekata, tako da mogu da mu pristupaju svi jezici koji mogu da rade sa COM modelom. Bojim se da će ti biti malo komplikovano da koristiš C za tako nešto. COM je boza za korišćenje iz jezika kao što su VB6 ili JavaScript, ali sa C-om ćeš da se namučiš.
 
Odgovor na temu

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.telekom.yu

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 02.09.2002. u 15:09 - pre 239 meseci
hmm, sa vb-om bih mozda i mogao da probam. nisam davno radio, ali valjda cu se setiti poneceg
10x za info u svakom slucaju
[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.telekom.yu

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 02.09.2002. u 21:48 - pre 239 meseci
opet ja ;)
nemam bash neko iskustvo(skoro da ga nema) u win programiranju pa cu uz sve rizike da ispadnem glup u drushtvu da pitam sledece:

da li COM ima veze sa ODBC-om?

ako je to to zanemarite sledece pitanje. ako nije ipak pogledajte

da li postoji neka biblioteka za rad sa ODBC-om iz C-a, neshto kao MySQL api koji ide uz MySQL?
[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 02.09.2002. u 22:53 - pre 239 meseci
1. ODBC nema (direktne) veze sa COM-om, ali kad pomenu ODBC, postoji ODBC drajver za Access (Jet); dakle slagao sam te kad sam ti rekao da je DAO jedini način da komuniciraš sa Access bazom.

2. ODBC jeste C biblioteka, znači ne treba ti posebna C biblioteka da bi radio sa ODBC-om. Pogledaj MSDN

http://msdn.microsoft.com/libr...sdkodbcoverview.asp?frame=true
 
Odgovor na temu

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.telekom.yu

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon Re: pristup access bazi iz c-a 04.09.2002. u 00:29 - pre 239 meseci
10x za link. pogledacu za par dana kad prodju ispiti
[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: pristup access bazi iz c-a

[ Pregleda: 3112 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.