Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Gasenje kompa u vb.net

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Gasenje kompa u vb.net

[ Pregleda: 2684 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

opengl
Vojko Babic
NS

Član broj: 55280
Poruke: 20
*.53.eunet.yu.



Profil

icon Gasenje kompa u vb.net31.08.2005. u 21:36 - pre 196 meseci
kako uugasiti komp pomocu koda u vb.net
+-
 
Odgovor na temu

radoica

Član broj: 12972
Poruke: 158
*.yubc.net.



+3 Profil

icon Re: Gasenje kompa u vb.net31.08.2005. u 21:49 - pre 196 meseci
Moraces da koristis Win32 funkcije da bi ovo obavio. Potrazi odgovor na http://www.pinvoke.net/ ili na http://msdn.microsoft.com/libr...nanchor/html/anch_win32com.asp
 
Odgovor na temu

aXi

Član broj: 9661
Poruke: 20
195.252.85.*



Profil

icon Re: Gasenje kompa u vb.net02.09.2005. u 02:37 - pre 196 meseci
E da mi je neko rekao koliko ljudi pravi shutdown aplikacije pe nego sto sam ja napravio svoju i poceo da obracam paznju na slicne threadove ne bi mu verovao ;).

Evo ti C++ funkcija... napravi Win32 projekat, iz vb.NET projekta samo pozivas preko dllimport static funkcije:

Code:

bool MySystemShutdown()
{
   HANDLE hToken; 
   TOKEN_PRIVILEGES tkp; 
 
   // Get a token for this process. 
 
   if (!OpenProcessToken(GetCurrentProcess(),
         TOKEN_ADJUST_PRIVILEGES | TOKEN_QUERY, &hToken)) 
      return( false ); 
 
   // Get the LUID for the shutdown privilege. 
 
   LookupPrivilegeValue(NULL, SE_SHUTDOWN_NAME, 
        &tkp.Privileges[0].Luid); 
 
   tkp.PrivilegeCount = 1;  // one privilege to set    
   tkp.Privileges[0].Attributes = SE_PRIVILEGE_ENABLED; 
 
   // Get the shutdown privilege for this process. 
 
   AdjustTokenPrivileges(hToken, FALSE, &tkp, 0, 
        (PTOKEN_PRIVILEGES)NULL, 0); 
 
   if (GetLastError() != ERROR_SUCCESS) 
      return true;
 
   // Shut down the system and force all applications to close. 
 
   if (!ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN | EWX_FORCE, SHTDN_REASON_MAJOR_OTHER | SHTDN_REASON_MINOR_OTHER | SHTDN_REASON_FLAG_PLANNED))
      return false; 

   return TRUE;
}

.NET expert wanna-be
Ne citam PM :( => saljite mail
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: Gasenje kompa u vb.net02.09.2005. u 17:24 - pre 196 meseci
Kad smo vec na ovoj temi, postoji li programski nacin da se direktno posalje signal maticnoj ploci da uradi trenutni power-off (bez shutdown-a, naravno na plocama koje to dozvoljavaju). Pretpostavljam da se to radi preko ACPI-a, ali ne mogu nigde da nadjem nista konkretno na tu temu.

Ako se pitate zasto zelim uraditi tako nesto , u pitanju je intrusion detection softver kojem hocu da dodam opciju trenutnog gasenja u slucaju detektovanog napada.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Gasenje kompa u vb.net

[ Pregleda: 2684 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.