Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

5 jednostavnih pitanja u delphiu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: 5 jednostavnih pitanja u delphiu

[ Pregleda: 2813 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 15:00 - pre 197 meseci
1.kako napraviti da kada se kursor nalazi u podrucju forme ima drukciji izgled (da se loada sa neke slike)

2.image1.picture.loadfromfile('slika.bmp'), e sad korisnik i sam otvorit tu sliku bez programa, kako napraviti da se slika ne moze drukcije otvorit, jedino da je program na onaj nacin loada, i ako je moguce da se slika "spakuje" u .exe tako da nema vise fajlova

3.kako napraviti da je formu nemoguce zatvoriti (jedino da ostane mogucnost da se u task manageru ubije)

4.ako je recimo sajt.htm spremljen na c:\ disku, kako otvorit taj sajt u defaultnom web browseru

5.dali indy 10 ima u sebi neku komponentu za rad sa zipovanim datotekama


poz
 
Odgovor na temu

UrosMG
Uros Delic
student
Beograd

Član broj: 63439
Poruke: 49
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 15:33 - pre 197 meseci
1. Ja dugo nisam radio u Delphi-ju, ali se secam da je za button bila opcija medju njegovim properties da se izgled cursora promeni, zove se kao cursor-nesto... Mozda postoji i za formu nesto tako

3. Zar to ne moze preko bordericons(ili borders-nesto) u properties od forme?

Za ostatak nisam pametan. Ako sam ti i za ovo bio makar malo od pomoci, bicu zadovoljan...
There exists only 10 kind of people in the world; those who understand binary numbers and those who don't understand binary numbers.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 15:41 - pre 197 meseci
1) uzmi ovu moju komponentu.... ne radi sa streamovima vec samo ucitava kursore iz fajlova: http://rapidshare.de/files/4534934/AppCursor.zip.html

2) EXEMod moze svasta da ubaci u drugi binarni fajl: http://www.torry.net/vcl/vcltools/codertools/exemod.zip

3) sakrij je iz taskbara, onemoguci X taster, i onemoguci ALT+F4:

a) taskbar
Code:

showwindow(application.handle,0); //sakriva iz taskbara


b) disable-ovanje X tastera (u form.oncreate)
Code:

var
  hMenuHandle: Integer;
begin
  hMenuHandle := GetSystemMenu(Handle, False);
  if (hMenuHandle <> 0) then
    DeleteMenu(hMenuHandle, SC_CLOSE, MF_BYCOMMAND);
end;


c) alt+f4 mozes disable-ovati na vise nacina, evo ti jednog od njih, malo lamerskog, ali vrsi posao:
- stavi na formu popupmenu, namesti mu autopopup na false i kreiraj jedan menuitem sa nazivom "nista", shortcut-om alt+f4, i da klik na njega ne radi nishta
- na form1 popupmenu podesi popupmenu1

uostalom, pogledaj attachment poruke

4) u uses dodaj shellapi i onda:
Code:
ShellExecute(handle,'open','c:\fajl.htm','','',SW_SHOWNORMAL);


5) nema (barem ja mislim), pogledaj: http://www.componentace.com/zip_component_zip_delphi_zipforge.htm

[Ovu poruku je menjao JaHvram dana 30.08.2005. u 16:44 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 15:46 - pre 197 meseci
Nemam rijeci, iznenadjen sa....

Hehe, svaka cast!!

Puno hvala i pozdrav!!
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 15:51 - pre 197 meseci
Sad sam se sjetio, ako se program ne vidi u task manageru, ako se ne moze izgasit na x ,i ako ne pali alt+F4 na koju foru cu ga ja ugasit???
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 16:21 - pre 197 meseci
Ok je, jos jedno pitanje, dal je moguce nekako napravit sistemsku pauzu, znaci na neki event da se jednostavno racunar zamrzne na odredjeno vrijeme???
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 18:16 - pre 197 meseci
ne znam kako da freezujesh ceo system

btw. svi procesi se vide u task manageru (WinXP)

eh, da, primetio sam da, ako minimizujes aplikaciju ona se pojavi u taskbar-u, i odatle imas desni klik, close

evo kako ispraviti:

Code:

var
  hMenuHandle: Integer;
begin
  hMenuHandle := GetSystemMenu(Handle, False);
  if (hMenuHandle <> 0) then
    DeleteMenu(hMenuHandle, SC_CLOSE, MF_BYCOMMAND);
end;


zameni sa:

Code:

var
  hMenuHandle: Integer;
begin
  hMenuHandle := GetSystemMenu(Handle, False);
  if (hMenuHandle <> 0) then
    DeleteMenu(hMenuHandle, SC_CLOSE, MF_BYCOMMAND);
  hMenuHandle := GetSystemMenu(application.Handle, False);
  if (hMenuHandle <> 0) then
    DeleteMenu(hMenuHandle, SC_CLOSE, MF_BYCOMMAND);
end;

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 19:37 - pre 197 meseci
A ako se forma otvori i ako onda postavim enable na false, da ce onda moc izgasit?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu30.08.2005. u 23:56 - pre 197 meseci
sta ako postavis enabled na false???

u svakom slucaju, svaka aplikacija koja je pokrenuta se vidi u task manageru tako da se svaka aplikacija moze ugasiti.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2155
*.152.EUnet.yu.



+73 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu31.08.2005. u 07:05 - pre 197 meseci
3. ne znam kojeg smisla ima ovako nesto, ali zato postoji mogucnost da ne mozes preci na drugu formu dok tekucu ne zatvoris
Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu31.08.2005. u 11:28 - pre 197 meseci
showmodal ?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1941
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+479 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu31.08.2005. u 11:57 - pre 197 meseci
Za onemogucavanje gasenja forme postoji mnooooogo elegantnije resenje:

Citat:
procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
CanClose := false;
end;
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu31.08.2005. u 12:17 - pre 197 meseci
ha!? ne se**!? nisam znao za ovo... hehehe... kul
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: 5 jednostavnih pitanja u delphiu31.08.2005. u 15:27 - pre 197 meseci
Bome elegantno, u svakom slucaju hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: 5 jednostavnih pitanja u delphiu

[ Pregleda: 2813 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.