Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Na koje nachine mogu da konvertujem...

[es] :: C/C++ programiranje :: Na koje nachine mogu da konvertujem...

[ Pregleda: 3890 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

V3kAn

Član broj: 436
Poruke: 16
*.157.eunet.yu



Profil

icon Na koje nachine mogu da konvertujem...14.06.2001. u 01:12 - pre 235 meseci
Kako mogu konvertovati broj u string? Potrebno mi je da nazovem datoteku imenom koje ce se sastojati od dela stringa koji su slova, a drugi deo da bude random funkcijom izgenerisani broj. Kako recimo da napravim da kada setujem da je int m ovo: m=random(100) ...to iskoristim u imenu datoteke kao string a ne broj. I zanima me josh kako je moguce sabrati dva stringa, tj. od dva dela sklopiti jedan string?

Hvala!

[Ovu poruku je menjao V3kAn dana 06-14-2001 u 01:13 AM GMT]
 
Odgovor na temu

Rade Jaramaz

Član broj: 173
Poruke: 47
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Na koje nachine mogu da konvertujem...14.06.2001. u 03:41 - pre 235 meseci
eh ...
najednostavniji postupak koji sam upravo smislio nekoristeci nikakve procedure....

pa posto znas u kom razmaku ti je broj onda lepo krenes da ga rastavis na cifre tj. ako je broj od 0-10000 onda ga prvo podelis sa 10000
recimo ovako nesto
stavis

y=10000;
x=random(0-10000);
i=5;

repeat
niz= x div y;
x=x - niz*y;
y=y/10;
dec(i);
until i=0;

sada si lepo u nizu dobio cifre broja x
ti zelis da imas random string jel tako? da bi mogao na taj nacin da dobijas random imena...
e sad na te brojeve koje si dobio u nizu dodas lepo +65 i pretvoris ih u znakove
slova ti u ascii-u pocinju od 65
ti ces imati cifre od 0-9 u nizu
kada na njih dodas 65 dobices cifre od 65-74 a te cifre kad pretvoris u znak dobijes slovo i na taj nacin ces dobiti novi niz ciji su clanovi znakovi koji su dobijeni random putem
sada ti ostaje da samo spojis te znakove a to nije tesko jer imas funkciju koja to radi
iskreno zaboravio sam kako se zove ali potrazi u helpu nesto kao strcat ili nesto tako pocinje sa str...

bye ))))

 
Odgovor na temu

V3kAn

Član broj: 436
Poruke: 16
*.132.EUnet.yu



Profil

icon Re: Na koje nachine mogu da konvertujem...14.06.2001. u 04:41 - pre 235 meseci
Kontam ja bre Najlepsi kako se to mozhe uraditi u moduli, skontao sam ja i onaj tvoj kod shto si mi na mIRC-u poslao, ali ne razumem kako radi funkcija random u C-u, ne znam da je koristim, jednostavno ne radi... Zato bi ipak voleo da mi Madafaka ili lichno random objasni to za random i konvertovanje u string....
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



Profil

icon Re: Na koje nachine mogu da konvertujem...14.06.2001. u 11:34 - pre 235 meseci
Za konvertovanje int u string koristi sprintf() vise imas u postu koji je Mikky postovao (tamo sam objasnio)
A za spajanje dva stringa opet mozes da koristis sprintf() i strcat()

Code:

  char gg[]="predator ";
  char gg1[]="je glup";
  char buf[42];
  sprintf(buf,"%s%s",gg,gg1);


ili

Code:

  char gg[54];
  strcpy(gg,"predator ");
  strcat(gg,"je glup");


Sto se tice ovog random() uvek mozes da koristis trenutno vreme koje vrne time() .

Primer
Code:

 #include<time.h>

int main(){
 time_t ok;
 time(&ok);
 printf("%d\n",ok);
}              


Inace funkcija time() vraca broj sekundi od 0 hours, 0 minutes, 0 seconds, January 1, 1970 .
Tako da ces uvek dobiti razliciti broj
 
Odgovor na temu

V3kAn

Član broj: 436
Poruke: 16
*.196.EUnet.yu



Profil

icon Re: Na koje nachine mogu da konvertujem...14.06.2001. u 18:10 - pre 235 meseci
Hvala predi, svaka chast.....bash mi je to trebalo! KraTko sam na ovom forumu i vec mi se mnogo svidja!
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Na koje nachine mogu da konvertujem...

[ Pregleda: 3890 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.