Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje iz txt fajla.

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Citanje iz txt fajla.

[ Pregleda: 3066 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

yokid

Član broj: 38351
Poruke: 36
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Citanje iz txt fajla.21.08.2005. u 20:46 - pre 187 meseci
Zdravo.

*.txt fajl ima tri linije teksta koje hocu da ucitam u program u tri razlicite promenljive (string). Moze li pomoc?
 
Odgovor na temu

buha18
mali mirkec
vratisinec

Član broj: 57193
Poruke: 161
*.net.t-com.hr.



+10 Profil

icon Re: Citanje iz txt fajla.21.08.2005. u 22:12 - pre 187 meseci
hmmm...
ne znam direkt kako to uraditi.
ali ako ti ovo pomogne


Memo1.Lines.LoadFromFile('putanja\IME.txt');
s1:=Memo1.Lines.Names[0];
s2:=Memo1.Lines.Names[1];
s3:=Memo1.Lines.Names[2];

[Ovu poruku je menjao buha18 dana 21.08.2005. u 23:13 GMT+1]
>>Mirkec<<
 
Odgovor na temu

PeraKojotSuperGenije
Sasa Popovic
Beograd

Član broj: 44507
Poruke: 126
*.222.eunet.yu.



Profil

icon Re: Citanje iz txt fajla.22.08.2005. u 00:04 - pre 187 meseci
A moze i bez memo-a
Code:

var f: text;{ako koristis delphi onda textfile umesto text}
     s1, s2, s3: string;
begin
  {...}
  assign(f, 'c:\ime.txt');{assignfile umesto assign za delphi}
  reset(f);
  readln(f, s1);
  readln(f, s2);
  readln(f, s3);
  close(f); {closefile umesto close za delphi}
  {...}
end.



Sendvic uvek pada na namazanu stranu!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Citanje iz txt fajla.22.08.2005. u 01:11 - pre 187 meseci
[ZA DELPHI]
assignfile umesto assign (za ovo nisam 100% siguran)
i
closefile umesto close

[Ovu poruku je menjao JaHvram dana 22.08.2005. u 02:13 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

UrosMG
Uros Delic
student
Beograd

Član broj: 63439
Poruke: 49
*.2.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Citanje iz txt fajla.26.08.2005. u 20:29 - pre 187 meseci
Zavisi da li radis sa windows programom(tj. da li je vizuelno programiranje u pitanju, tj. da li imas forme), ili je obican konzolni program(bez vizuelizacije).

Gledaj(u pitanju je konzolni program):

Code:


var f:text;
s1,s2,s3:string;

begin

  assign(f,'ime fajla');{naravno, samo ime fajla stavljas kad je u istom folderu gde ti je i program; u suprotnom stavljas celu putanju do tog fajla}
  reset(f);{ako citas, stavljas reset; u suprotnom, ako pises, rewrite(f)}
  readln(f,s1);
  readln(f,s2);
  readln(f,s3);
  close(f);
 
end.



AKo je u pitanju vizuelni program:

Code:


var f:text;
s1,s2,s3:string;
...
procedure{ili function}...(...);
begin{ovo je neka funkcija, ili procedura...}
  system.assign(f,'ime fajla');{naravno, samo ime fajla stavljas kad je u istom folderu gde  ti je i program; u suprotnom stavljas celu putanju do tog fajla}
  reset(f);{ako citas, stavljas reset; u suprotnom, ako pises, rewrite(f)}
  readln(f,s1);
  readln(f,s2);
  readln(f,s3);
  system.close(f);
end;
...
end.



Znaci, jedina razlika ti je u (system.).
s1,s2 i s3 su ti ti ocitani stringovi. Readln je koriscen jer su ti u odvojenim redovima. Poz
There exists only 10 kind of people in the world; those who understand binary numbers and those who don't understand binary numbers.
 
Odgovor na temu

yokid

Član broj: 38351
Poruke: 36
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Citanje iz txt fajla.27.08.2005. u 20:58 - pre 187 meseci
Hvala na pomoci.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Citanje iz txt fajla.

[ Pregleda: 3066 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.