Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Čitanje .txt fajla?

[es] :: PHP :: Čitanje .txt fajla?

[ Pregleda: 4446 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net



+1 Profil

icon Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 00:26 - pre 234 meseci
Da li se ovo moze uraditi i kako?
Mislim da recimo variabla dobije vrednost tog fajla!

Hvala puno!
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 00:47 - pre 234 meseci
Citanje TXT fajlova...

MOzda ovo moze pomoci...Ukoliko samo zelis da citas txt file to je veoma jednostavno.
fopen("file.txt", "r"); // Kad stavis r onda samo mozes da citas fajl.

Ukolko stavis r+ onda mozes i da pises...pogeldaj negde u manualu, evo ti adresa gde mozda nadjes nesto.

http://www.php.net/manual/en/function.fopen.php

A da neki variable stavis da ima vrednost toga ti je jednostavno...

$vrednost = fopen("file.txt", "r");

i to je to.
 
Odgovor na temu

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net



+1 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 01:19 - pre 234 meseci
Hvala nisam to uradio ovako ali mi je pomoglo, sad mi reci jos kako da napisem nesto u .txt fajl
Daj mi kod za pisanje variable $x u fajl test.txt
Hvala!
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 03:18 - pre 234 meseci
E pa mislim stvarno... Nekima je stvarno mrsko da pogledaju priručnik.

Code:

fp = fopen ("test.txt","w+");
fwrite ($fp, $x);
fclose($fp);


Ako ovo nisi mogao sam da skapiraš, predlažem ti da batališ to programiranje... Ako nisi ni probao, predlažem da budeš kulutran i da čitaš priručnik, a ne da ti ga drugi prepričavaju.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 18:59 - pre 234 meseci
cisto da napomenem

Citat:
01011011:
$vrednost = fopen("file.txt", "r");

i to je to.


ovo definitivno nije to... ovo definitivno ne dodeljuje promenjivoj $vrednost sadrzinu fajla, nego resource_id za taj fajl. ovaj id se kasnije mora proslediti funkciji kao sto je fread() da bi se citalo iz tog fajla. znaci:

Code:

$f_name="file.txt";
$f_id=fopen($f_name, 'r');
$f_size=filesize($f_name);
$vrednost=fread($f_id, $f_size);



 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.yubc.net



Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 19:29 - pre 234 meseci
A da bi se ustedeo taj fopen() poziv, moguce je uraditi i sledece:
Code:

$vrednost = implode("",file("file.txt"));


Doduse, ovo bi trebalo raditi samo na fajlovima za koje smo sigurni da nisu binarni.
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 19:37 - pre 234 meseci
Može i ovako, u manje koraka ako ništa drugo :)

Code:

$vrednost = implode("", file("file.txt"));


Ovo zato što file() vraća isključivo array, a funkcija koja vraća sadržaj fajla u obliku string-a, file_get_contents(), je trenutno dostupna samo u 4.3 php-u, koji je još uvek u razvoju..
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 19:39 - pre 234 meseci
Heh, dwarf me je preduhitrio. Nisam na vreme kliknuo na dugme za odgovaranje :)

Gužva ovde, stvarno. Hehe..
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 19:57 - pre 234 meseci
Da dodam još da je ovde ušteda jedino u linijama koda. fopen, filesize i fread su efikasniji od file + implode kombinacije.
 
Odgovor na temu

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net



+1 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?22.08.2002. u 20:05 - pre 234 meseci
Anketa je uspešno napravljena!

Zahvaljujem se svima na pomoći!
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
217.75.194.*



Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?23.08.2002. u 11:54 - pre 234 meseci
Samo naprijed divljak, ja se nadam da ces poslati link da glasamo!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Čitanje .txt fajla?24.08.2002. u 01:22 - pre 234 meseci
i josh jednom da naglasim, da ova dva nacina citanja sadrzine fajla (file() i fread()) nisu potpuno ekvivalentna...

file() funkcija "pojede" nekoliko \n i/ili \r karaktera, pa je nikako ne treba koristiti nizasta drugo osim za cist text...

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Čitanje .txt fajla?

[ Pregleda: 4446 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.