Kakva slucajnost, bas malocas komentarisem sa kolegom kako je bez veze ovakav zivot - ubijes se od posla od jutra do mraka zaradi 2-3-4-5 stotina EUR-a, sve to potrosis i stalno si u nekoj frci, guzvi, jurnjavi kako bi radio sto vise i trosio sto vise. Kad smo bolje razmislili dosli smo do zakljucka da su dva najveca problema savremenog coveka kako da nabolje i najefikasnije zaradi novac i kako da najbolje i najefikasnije potrosi novac.
I, dosli smo do sledeceg recepta:
Lepa kuca na Dunavu, negde daleko od grada moze da se kupi za 5.000 EUR-a, sa sve placem sa malom bastom i nekoliko vocaka. I, odes tu, ustanes ujutro kad svane (u 5 sati valjda, nisam skoro proveravao), zabacis udicu, pecas, kad ugreje premestis se u hladovinu, uvece cim se smraci ti u krevet kako bi ujutro opet uhvatio onaj svezi jutarnji vazduh. Za hranu, znaci, reka ti nista ne naplacuje pa malo rostilj malo riblja corba, tvoje voce sa placa besplatno, tvoje povrce iz baste besplatno, pritom i jedno i drugo naravno prirodno i neprskano. Totalno zdrav zivot, nema nerviranja, nema pusenja, nema alkohola. Suma treba da je u blizini kao besplatan izvor energije za grejanje, pripremu hrane a treba smisliti i neki sistem za grejanje vode za kupanje koji radi na drva. Struja besplatna, napravi se neki mali generator na solarnu energiju, vetar ili vodu, telefon nepotreban - pocnes da se druzis sa ljudima koji zive blizu pa ako ti nesto treba ili si samo zeljan razgovora onda odes kod njih, u slicnoj situaciji oni dodju kod tebe. Znaci, troskove svedes na nulu i vise te nije briga koliki je kurs evra i dolara, kakva je ekonomska situacija u zemlji, ko je trenutno na vlasti i da li je tvoje zemlja u Evropskoj uniji - tebi je uvek svejedno lepo. E, sad razmislis sta bi mogao da radis po malo cisto onako ako ti je nekad dosadno, ako nije ne moras, i da od takvog rada iz dosade zaradis ... pa dosta je i 10-20 EUR-a mesecno, gde da potrosis vise? Idealno je biti umetnik - slikar, vajar, ko to ne moze onda neka radi bilo sta sto ne mora da se radi u gradskoj guzvi i vrevi. Ako je u blizini neko selo, lepo je napraviti vodenicu, uvek nekom treba da se samelje zito, samo sipas, voda sama melje, ti samo uzimas 10%. Sa vodenicom je dobra kombinacija drzati nekoliko svinja, one se prirodno i brzo razmnozavaju, od jednog para za godinu imas i po 10-20 komada, znas li koliko bi te kostalo toliko sunke u C-marketu... Ako vise volis piletinu nego svinjetinu, nema problema, moze i to, potpuno je svejedno.
Znam nekoliko ljudi koja zivi tako. Jednom prilikom sam naisao i video da jedna takva osoba nesto nije tako vesela kao obicno i to me bas zainteresovalo, pa sam je upitao da li ima neki problem i dobio odgovor: "Imam veliki problem, ne moze veci biti, evo upravo pobegla koza iz susednog sela, dosla kod mene i pojela mi cvece". I, sta reci na sve to, rekao sam da mi je mnogo zao zbog toga ali da ne brine jer ce cvece opet procvetati a ono sto nisam rekao ali sam pomislio je bilo "kako bih se rado ja sada menjao sa tobom i prepustio ti sve svoje probleme a meni neka najveci problem bude sto mi je koza pojela cvece".
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.