Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.

[ Pregleda: 2728 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.26.07.2005. u 09:15 - pre 196 meseci
OK Ovo mi je uspelo u Visual Basic 5.0
Dodao sam ovo u Registry i ovo radi:

Za Startup

Code:

Dim wsc As Variant
Set wsc = CreateObject("wscript.shell")
wsc.RegWrite "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\program", "c:\program.exe"


Za Iskljucivanje Task Managera i ostalo

Code:
Dim reg As Variant
Set reg = CreateObject("wscript.shell")
reg.regwrite "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableChangePassword", "1", "REG_DWORD"
reg.regwrite "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableLockWorkstation", "1", "REG_DWORD"
reg.regwrite "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableTaskMgr", "1", "REG_DWORD"
reg.regwrite "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoLogoff", "1", "REG_DWORD"

E sad kako da to iz VB-a obisem?
 
Odgovor na temu

krp4
Ivan Krpan
ZG

Član broj: 55177
Poruke: 79
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: krp4@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.26.07.2005. u 16:44 - pre 196 meseci
pozdrav,

ja kad sam se prije igrao sa registryma isto nisam znao kao da izbriserm neki key, ili value. malo sam razmisljo i palomi je na pamet ako postoji RegWrite, RegRead zasto nebi postojalo i RegDelete. probo sam i radi.
Code:

Set reg = CreateObject("wscript.shell")
reg.RegDelete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableChangePassword"
reg.RegDelete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableLockWorkstation"
reg.RegDelete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableTaskMgr"
reg.RegDelete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoLogoff"
reg.RegDelete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\program"



[Ovu poruku je menjao krp4 dana 26.07.2005. u 18:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.26.07.2005. u 20:42 - pre 196 meseci
Meni ne radi probao sam,ima li neki drugi nacin.
:-(
 
Odgovor na temu

krp4
Ivan Krpan
ZG

Član broj: 55177
Poruke: 79
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: krp4@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.26.07.2005. u 23:13 - pre 196 meseci
Pogledaj ovo
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.27.07.2005. u 00:23 - pre 196 meseci
http://www.elitesecurity.org/poruka/704225

[edit]
tek sam sad video da je krp4 vec postovvao link ;)
[/edit]

[Ovu poruku je menjao krckoorascic dana 27.07.2005. u 01:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.27.07.2005. u 20:48 - pre 196 meseci
Mozes li da izvatis kod za Brisanje.Napisi celokupan projekat pa ga attachuj ovde.Posto mi ovo nije nikako nije jasno.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.27.07.2005. u 22:23 - pre 196 meseci
nemam nameru da izdvajam samo deo za brisanje ;)
ovako:
1. skini moju klasu
2. dodaj je u tvoj projekat (meni 'Project' pa 'Add Class Module')
3.
Code:

Private Sub Command1_Click()
 Dim Registry As New clsRegistryAccess
 Registry.KillKey "HKCU\Kljuc koji hoces da obrises"
 Registry.KillValue "HKCU\Neki kljuc", "Vrednost koju hoces da obrises"
End Sub


mislim da je veoma jednostavo :D
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.28.07.2005. u 08:13 - pre 196 meseci
Samo mi nije jasno sta je ovo
ja sam iz VB-a dodao
Code:
Dim wsc As Variant
Set wsc = CreateObject("wscript.shell")
wsc.RegWrite "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\program", "c:\program.exe"

E sad samo mi detaljnije objasni jer mi nije jasno,kako ide kod u Form1?(ubacio sam tvoju klasu)

[Ovu poruku je menjao Irfank dana 28.07.2005. u 15:28 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.28.07.2005. u 16:47 - pre 196 meseci
dakle, prvo ubacis klasu (to si vec uradio), zatim:
(u Form1)
Code:

Private Sub Form_Load()
 Dim Registry As New clsRegistryAccess
 Registry.WriteString "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "program", "c:\program.exe"
End Sub


imas dosta komentara u klasi, procitaj
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako iz VB-a da obrised krljuc u Registryju.

[ Pregleda: 2728 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.