Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...

[es] :: PHP :: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...

[ Pregleda: 2384 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...19.08.2002. u 10:15 - pre 236 meseci
Evo ovako, sve radi samo sto nece da uhvati keksic, i vraca me na pocetni prozor, pregledao sam if/else i sve mi se cini da je u redu, ajde pogledajte pa mi recite.

Code:

<?php
if(isset($f_name)):
setcookie("f_name",$f_name, time() + 365 * 86400);
if(isset($date)):
$old_date = $date;
else:
$old_date = date("l F j, Y");
endif;
$date = date("l F j, Y");
setcookie("date", $date, time() + 365 * 86400);
endif;
?>
<html>
<head>
<title>Keksici </title>
</head>
<body>
<?php
if(isset($f_name)):
?>
<h3> Dobrodosao nazad <?php print $f_name ?>.</h3>
<h3> Zadnji put si vidjen ovde <?php print $old_date ?>! </h3>
<?php
else:
?>
<form action="cookie.php" method="POST">
IME <INPUT TYPE=TEXT name="f_name">
<input type="submit" name="submit" value="Posalji">
</form>
<?php
endif;
?>
</font>
</body>
</html>


Uvek me vraca na upitnik da upisem ime umjesto da me prebaci kad je vec uzeo f_name na onu stranicu bili ste toliko i toliko...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...19.08.2002. u 13:22 - pre 236 meseci
koju verziju php-a koristiš? i da promeni naziv kolača (da se razlikuje od polja)

Code:

<?php
if(!isset($_COOKIE["c_name"]))
{
  if(isset($_POST["f_name"]))
   {
     setcookie("c_name",$_POST["f_name"],time()+60*60*24*365);
     Header("Location index.php");
   }
   else
   {
   ?>
     <form action="index.php" method="POST">
     IME <INPUT TYPE=TEXT name="f_name">
     <input type="submit" name="submit" value="Posalji">
     </form>
   <?php
   }
}
else
{
  ?>
  Dobrodosli, <?php echo($_COOKIE["c_name"]); ?>
  <?php
}
?>

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
217.75.194.*



Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...19.08.2002. u 13:23 - pre 236 meseci
Dobrodosao nazad zoka.
Zadnji put si vidjen ovde Monday August 19, 2002!

Eto meni radi ovaj tvoj kod.

Problem ti je u php.ini fajlu

Code:
; Magic quotes for incoming GET/POST/Cookie data.
magic_quotes_gpc = On


Ako je to ukljuceno pogledaj mozda nije dobro definisan session path
Code:
[Session]
; Handler used to store/retrieve data.
session.save_handler = files

; Argument passed to save_handler.  In the case of files, this is the path
; where data files are stored. Note: Windows users have to change this 
; variable in order to use PHP's session functions.
session.save_path = "c:\temp\"
[red];session.save_path mora postjati folder na diskuproizvoljne lokacije gdje moras imati write permisions.[/red]

; Whether to use cookies.
session.use_cookies = 1


Ako ima jos uvjek problema okoachi php.ini fajl da pogledamo.

Ovo sve pishem pod uslovom da koristish neki windows server sto se tice "paths" a na linuxu je slicno samo obrni \ u / i naravno nema drive letter. Ako nemash prostupa php.ini fajlu, ako nisi admin svoga servera onda moli te sto ti hostaju da te puste.

Ima jos jedna stvar, samo da provjerim...

da ja sam radio ovako mi je bio postavljen php.ini
Code:
output_buffering = off


To dolazi po default, moguce praviti buffering outputa i header informacije slati poslije u letu ali tada output_buffering = on sto ti ja ne preporucujem jer usporavash php do bola.
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.itn.is

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...19.08.2002. u 13:24 - pre 236 meseci
Ova skripta kod mene radi bez problema... Uredno postavi cookie, i svakim narednim pozivom lepo ispise "dobrodosao alex, vasa zadnja poseta blablabla"..

Proveri svoj browser i da li si mozda iskljucio cookies, a takodje proveri i svoju PHP konfiguraciju (narocito ukoliko je PHP verzija > 4.2) i ukljuci register_globals
u php.ini fajlu:
Code:

register_globals = on

koji je po default-u off, zbog sigurnosnih razloga (cross-scripting i tako to).
Ukoliko neces da ukljucis tu opciju, onda kolacima ne mozes pristupati sa obicnim imenom varijable. Pogledaj PHP dokumentaciju za detalje, ili pretrazi PHP forum (da ne bih ja sad ponavljao sta je vec napisano)

Poz, alex.
Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
62.108.114.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...19.08.2002. u 22:53 - pre 236 meseci
Citat:
NetworkAdmin:
To dolazi po default, moguce praviti buffering outputa i header informacije slati poslije u letu ali tada output_buffering = on sto ti ja ne preporucujem jer usporavash php do bola.


ob ne bi trebalo da usporava php... u stvari to zavisi od php skripta, ali bi uglavnom trebalo da ubrza output do browsera...

a i korisno je za razne druge stvari... narocitio za pocetnike kada treba da zapamte da ne smeju da imaju ni jedan izlaz pre header() ili cookie() komandi...

josh jedna pogodnost je i mogucnost automatskog kompresovanja sa ob_gzcompress (ili kako bese) zbog brzeg download-a do browsera...

 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.access-sa1.lsinter.net



Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...19.08.2002. u 23:32 - pre 236 meseci
Eto, svaki dan covjek nesto nauchi... hvala zombie.

Ja dodushe nebi koristio to "on" da ne moram recimo sa jednom skriptom u "zend" ali trail je radjena pa sada ima "watwermark" na vrhu i sprjecava me da koristim cookies a ja kada ukljucim toutput buffering mogu koristiti tu skriptu u testiranju na svom localhost samo jer mi ta skriptica sluzi samo za internu upotrebu da provjerim neke svoje kodove a nemam source.

To je jedina primjena output bufferinga sto sam ja do sada znao... eto vidis covjek stalno nauchi nesto novo.
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...20.08.2002. u 00:25 - pre 236 meseci
Promenio sam PHP.ini i radi. Kako sam se iznervirao sinoc bio.
Hvala svima.
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
217.75.194.*



Profil

icon Re: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...20.08.2002. u 19:04 - pre 236 meseci
Ma neka smo ti barem bili od pomoci... neki dan sam i ja se mucio sa CD-om, drajverima, svim i svachim i nece i nece... dok nisam okrenuo na drugu stranu, buraz flomasterom napisao broj na strani sa data... greshkom.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Zeza me malko jedna obicna skriptica, poludio sam...

[ Pregleda: 2384 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.