Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nekoliko pitanja ...

[es] :: C/C++ programiranje :: Nekoliko pitanja ...

[ Pregleda: 1940 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Nekoliko pitanja ...20.07.2005. u 17:33 - pre 199 meseci
Imam dva pitanja u vezi MFC C++ dialog aplikacije.
1.Kako da deklarisem neke vrijednosti tako da one budu na raspolaganju u svim dialozima zasebno.
Recimo kreiram dva dialoga i u prvom stavim rez = jedan + dva, gdje su jedan i dva int i imaju neke vrijednosti. I sada kada kliknem na dugme da otvori drugi dialog koji ce recimo ispisati taj rezultat.
Sve ovo znam uraditi, samo ne znam kako da ta vrijednost bude na raspolaganju svim dialozima.
2.Postoji li mogucnost,i ako da kako da se ponovo vratim na prvi dialog, pritiskom na dugme u drugom dialogu. Znam za dialog ime;ime.DoModal(); Ali tada mi kreira novi prvi dialog, tako da tada imam tri otvorena dialoga (dialog1, dialog2, dialog1), sto meni netreba, ili kod da recimo na nacin da pritiskom sa prvog na drugi dialog, da mi unisti prvi dialog, i na pritisak za ponovno vracanje na prvi da mi unisti drugi dialog, stim da uvijek sacuva koriscene vrijednosti, tj. da se one prenose i da se mogu koristiti u daljem radu .
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja ...20.07.2005. u 22:39 - pre 199 meseci
Zar niko nista ?...
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja ...21.07.2005. u 01:05 - pre 199 meseci
ne znam puno o MFC-u, zapravo znam jako malo...ali u drugom library packageu poput borlandovog VCL-a ili CLX-a, bi se to odradilo tako da varijabla x koja pripada klasi prvog dialoga bude deklarirana public, a ne private, tako da je dostupna svim ostalim klasama u tvom programu. dakle ako ti je svaki dialog klasa za sebe, sa svojim podklasama (buttons i slicno), ovo ce radit 99%.

zapravo jos bi bilo bolje tu varijablu ostavit private, ali napravit dvije public funkcije u toj klasi, za setiranje i iscitavanje varijable. poput a = dialog1.get(); i dialog1.set(a);

mozda ti ovo pomogne. napominjem, ne znam puno o MFC-u.
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja ...21.07.2005. u 12:33 - pre 199 meseci
Da, pokusacu, vidis to mi nije palo na pamet, jer su clanovi po defaultu private, hvala, provjerit cu, mada i ja mislim da je to rjesenje.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja ...21.07.2005. u 15:24 - pre 199 meseci
Pokusavao sam al' nista, nasao sam nacin da deklarisem zajednicku varijablu, ali vrijednosti za svaki dialog je nula po defaultu, sem ako ja promjenim u jednom dialogu vrijednost te varijeble, ona ce biti takva ali samo u tom dialogu, a meni treba da svaka promjena u bilo kojem dialogu te variable se registruje i kada je poslije te promjene ponovo pozovem u bilo kojem dialogu, da bude ta vrijednost koja je posljednji put postavljena.
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja ...21.07.2005. u 18:06 - pre 199 meseci
hmm...probaj mjenjat varijablu preko njene adrese, dakle napravi neki pointer. po ovom tvom zadnjem odgovoru mi se cini da drugi dialog dobiva kopiju varijable sa trenutnom vrijednosti.
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja ...25.07.2005. u 20:26 - pre 199 meseci
Dva nova: MFC Dialog
1. Kako da u jedan Edit Control, napisem vise nekih varijabli i da kombinujem varijable i obicni "tekst".
Kao sto je u consoli ovo:
int broj1 = 6;
int broj = 2;
cout << broj1 << broj2, on ce ispisati 62, meni treba ovo u jednom control editu.
A drugi slucaj cout << broj1 << "broj 1 je 6", izlaz:6broj 1 je 6.

2.Moze li i kako da postavim jedan picture control i da na odredjeni uslov if i pritisak dugmeta on, na osnovu uslova prikaze neku sliku.
Recimo uslov je a == 5 i kad kliknes na dugme ako je a == 5 da prikaze neku sliku, te da postoje i drugi uslovi, recimo a == 6, pa koliko je god a , da mi prikaze odgovarajucu sliku .
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Nekoliko pitanja ...

[ Pregleda: 1940 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.