Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc oko Flash MX-a

[es] :: Flash :: pomoc oko Flash MX-a

[ Pregleda: 3033 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zeko007
Zagreb

Član broj: 41991
Poruke: 38
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon pomoc oko Flash MX-a18.07.2005. u 13:46 - pre 198 meseci
Pozdrav!

Nedavno sam instalirao Flash MX i pogledao sam neke tutoriale itd.
Moj problem je:
Napravim novi simbol kao Movie Clip. Stavim ga u prvi frejm i napisem sljedeci kod

onClipEvent(enterFrame){
_root.simbol._rotation=_root.simbol._rotation+5;
if (_root.simbol._rotation==90) {
gotoAndPlay(2);
}
}

sad se taj objekt okrece bez prestanka umjetsto da nakon sto se okrene za 90 stupnjeva skoci na drugi frejm.
U cemu je problem?
 
Odgovor na temu

l_a_z_a
BG

Član broj: 29767
Poruke: 40
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pomoc oko Flash MX-a21.07.2005. u 01:58 - pre 198 meseci
Citat:
Stavim ga u prvi frejm i napisem sljedeci kod


Predpostavljam da si ovaj kod stavio u taj Movie Clip? Ako nisi, onda je greska u tome sto ispred naredbe gotoAndPlay(2); ne postoji ista referenca. U protivnom ti ista referenca ni ne treba.

U oba frejma ubaci naredbu stop();.

Ukoliko ne zelis da ti se i stvari u drugom frejmu rotiraju, ubaci naredbu za rotaciju objekta u naredbu if:

onClipEvent (enterFrame) {
if (_rotation != 90) _rotation += 5;
else gotoAndPlay(2);
}

Ako te nisam razumeo, ispravi me...
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: pomoc oko Flash MX-a

[ Pregleda: 3033 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.