Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Centriranje bitmape na dijalogu

[es] :: C/C++ programiranje :: Centriranje bitmape na dijalogu

[ Pregleda: 3254 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Alter Ego
null
Pančevo

Član broj: 1880
Poruke: 453
*.panet.co.yu

Sajt: www.tridenet.com


Profil

icon Centriranje bitmape na dijalogu17.08.2002. u 12:52 - pre 235 meseci
Novi problem: imam dijalog i na njemu CStatic objekat (bitmapa). Kako da izbegnem pomeranje bitmape kod promene velicine prozora (ili rezolucije)? Probao sam da uzmem podatke od device context-a, ali ne moze (valjda zato sto je dijalog!).
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Centriranje bitmape na dijalogu17.08.2002. u 15:24 - pre 235 meseci
Pokusaj da zadas realne (fixne) kordinate, tako ce i pri promeni rezolucije 'static' ostati udaljen od 0 za onoliko pixela, i biti velicine koliko si naveo (osim ako ne koristis logicke kordinate). Ili mozda, da 'uhvatis' WM_DISPLAYCHANGE i onda zadas nove koridinate.
btw kada imas HWND diajloga mozes da dodjes do njegovog HDC-a (i dijalog je prozor).
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Centriranje bitmape na dijalogu

[ Pregleda: 3254 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.