Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kontrola polja pri unosu

[es] :: PHP :: kontrola polja pri unosu

[ Pregleda: 2286 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2165
*.voban.co.yu.



+73 Profil

icon kontrola polja pri unosu15.07.2005. u 13:59 - pre 206 meseci
Gledam knjige ali nigde nisam nasao primer za kontrolu pri unosu. Konkretno, unosi se polje koje moze imati samo vrednost nekog polja iz jedne tabele. Kako se to radi? A da kontrola radi prilikom unosa tog polja, a ne svih.

Da je moguce resenje generisanje select liste? Ili mora JavaScript?


Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net.



+26 Profil

icon Re: kontrola polja pri unosu15.07.2005. u 15:23 - pre 206 meseci
Pa vrsis proveru podatka tj u tvom slucaju radis select where uneta vrednost i vidis da li postoji takva vrednost ( ako si pod tabelom mislio na mysql tabelu sa vrednostima)
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: kontrola polja pri unosu15.07.2005. u 15:56 - pre 206 meseci
if ($polje = $neki_uslov_ovde)
...
else
...


Ovo neki_uslov_ovde, moze biti bilo sta :) Dakle i rezultat mysql-a, ili neki eregi predefinisani string ili sta god vec. Najjednostavniji primer:

if ($polje = "")
{
echo "Polje je prazno";
exit;
}
else
...

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2165
*.97.eunet.yu.



+73 Profil

icon Re: kontrola polja pri unosu15.07.2005. u 21:26 - pre 206 meseci
Citat:
Pa vrsis proveru podatka tj u tvom slucaju radis select where uneta vrednost i vidis da li postoji takva vrednost ( ako si pod tabelom mislio na mysql tabelu sa vrednostima)


Da to mislim, postoji polje koje moze da ima vrednost prema polju iz neke tabele. To bi trebalo da bude nesto kao, ali kako izvesti ovo

if ($polje in (select sifra from tabela))...

ali prilikom unosa, a ne kasnije. Koliko gledam to bi morao da odradi JavaScript.

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de.

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: kontrola polja pri unosu15.07.2005. u 21:46 - pre 206 meseci
Konfuzno je pitanje, ali ako unosis u neko polje samo ako ta vrednost vec ne postoji u tabeli (znaci sva polja su razlicita i tu osobinu zelis da zadrzis) treba ti nesto poput:
Code:

$q = "SELECT * FROM tabela WHERE polje = '$polje'";
$res = mysql_query($q) or die (mysql_error());
if (mysql_num_rows($res) > 0) // proveris da li se mysql_num_rows bas tako zove
{
  javis gresku 
}
else 
{
  $qInsert = "INSERT INTO ..."
  i sada upisujes sta ti treba
}

Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2165
*.227.EUnet.yu.



+73 Profil

icon Re: kontrola polja pri unosu16.07.2005. u 13:11 - pre 206 meseci
Ako milsite da je konfuzno pitanje, onda idemo drugacije.

Treba napraviti (php) masku za unos i kontolisati unos vrednosti, u oraclu se to zove LOV, list of value. Moguce vrednosti su zadate u nekoj tabeli.
Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de.

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: kontrola polja pri unosu16.07.2005. u 13:50 - pre 206 meseci
A sta je zapravo kontrolisanje unosa (na koji nacin zelis da kontrolises, tj sta time hoces da postignes)? To je pitanje, tj konfuzni deo.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kontrola polja pri unosu

[ Pregleda: 2286 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.