Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica

[ Pregleda: 2506 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Trodmi

Član broj: 58036
Poruke: 193
62.108.101.*



Profil

icon Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica12.07.2005. u 15:07 - pre 227 meseci
|
|
\ /

[Ovu poruku je menjao Trodmi dana 15.07.2005. u 00:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Vic
Error974
BI&SE
Beograd

Član broj: 16118
Poruke: 396
*.timtehnologije.co.yu.



+49 Profil

icon Re: Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica13.07.2005. u 06:37 - pre 226 meseci
Sto se strelica tice, u onkeydown event stavi
if (key=vk_return) or (key=vk_down) then selectnext(sender as twincontrol,true,true);
if (key=vk_up) then selectnext(sender as twincontrol,false,true);

Sto se tice forme 2 i forme 1, nisam bas propratio u cemu je problem.
ERROR974
 
Odgovor na temu

Trodmi

Član broj: 58036
Poruke: 193
62.108.101.*



Profil

icon Re: Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica13.07.2005. u 10:27 - pre 226 meseci
|
|
|
\/

[Ovu poruku je menjao Trodmi dana 15.07.2005. u 00:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

obucina

Član broj: 38191
Poruke: 723

Jabber: obucina


+7 Profil

icon Re: Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica13.07.2005. u 12:53 - pre 226 meseci
Ne, necu ponovo pisati o tome kako se koristi tastatura. I ne, necu ponovo postaviti linkove ka stranicama na kojima je lepo objasnjeno cemu koji taster sluzi. Mislim da sam dosadio i bogu i narodu sa ovim. Ali cu se zapitati zasto ljudi bacaju pare na razvoj novog softvera a rade ga kako ne treba.
 
Odgovor na temu

Trodmi

Član broj: 58036
Poruke: 193
62.108.101.*



Profil

icon Re: Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica13.07.2005. u 16:49 - pre 226 meseci
Pardon, bilo je do mene, sada sljaka odlicno... Puno hvala. Sto se problema sa formom 1 i 2 tice stvar je sledeca. Ako sa forme 2 ubacim programski neke podatke u tabelu

insert;
...
...
...
post;

pa uradim

form1.adodataset2.requery
form2.close;

sada se fokus vrati na formu1 ali se nastala promena ne evidentira na gridu koji koristi adodataset2. Tek posle drugog ili treceg ubacivanja sa forme 1 ti podaci se prikazuju. Primetio sam da i dosta ljudi na Netu ima ovaj problem.

adodataset2 na formi1 je detail adodataset-a 1. Kazu da samo ADO ima ovaj problem...


[Ovu poruku je menjao Trodmi dana 15.07.2005. u 00:17 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Update dataseta i kretanje po formi koriscenjem strelica

[ Pregleda: 2506 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.