Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ja probao, a VI vidite sta sam dobio

[es] :: Web dizajn i CSS :: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7686 | Odgovora: 32 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.181.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio13.08.2002. u 15:10 - pre 267 meseci
Citat:
Judge Dred:
Samo da dodam da ce IE dozvoliti neke nebuloze tipa "izostavljanje </td> ili izostavljanje </table> tagova" lol.

Nece dozvoliti izostavljanje </table> ali ce dozvoliti izostavljanje </td> i </tr>

Da li ti svaki <P> tag zatvaras sa </P>, da li pises tagove velikim slovima (kao sto stoji u standardu), meni je tako necitko, da li stavljas sve vrednosti u tagu pod navodnike...
Ili da okrenemo pricu... kada bi svi vozaci postovali sve saobracajne znakove niko nikada nebi stigao gde je krenuo :-)) Obrati paznju na znakove, malo-malo pa ogranicenje 40, ko je ikada vozio 40 taj zna sta je web development za Netscape :-))

p.s. Ovo nije kampanja za nepostovanje saobracajnih znakova.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio13.08.2002. u 16:30 - pre 267 meseci
Gorane, mislim da nije umesno pominjati NS 4.x obzirom da su svima vrlo dobro poznati nedostaci tog browsera.

Što se tiče W3C standarda, pravo rešenje je po meni, pratiti ga koliko je to moguće, bez nekih većih žrtvi. U svakom slučaju mislim da bi elementarna webdizajenerska kultura bila makar staviti DTD deklaraciju (makar bio i HTML 4.01 Transitional) u zaglavlje dokumenta, što 99% "web dizajnera" ne radi. Čak je i u Dreamweaveru sekund posla promeniti template dokument da stavlja DTD (Trunks je napisao lep kratak tekst na tu temu na ovom forumu).

I ono što ja uvek tvrdim -- lakše je uraditi stranicu da se vidi u Mozilli/Netskejpu 6+, pa je onda eventualno malkice prepraviti za IE, mada to u 99% slučajeva nije potrebno, nego je praviti da se vidi u IE, pa onda sređivati za Mozillu.

U svakom slučaju, malo zdrave konkurencije za IE bi trebalo da doprinese: 1) da MS napravi bolji browser, 2) da sajtovi na mreži postanu kvalitetniji i čitljiviji za više korisnika.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio13.08.2002. u 16:34 - pre 267 meseci
Pored toga, morao bih sve da zamolim da se u raspravu uključuju samo ako su ozbiljnije koristili i radili stranice i za IExplorer i za Mozillu. Čini mi se da Goran misli da mi pričamo o Netscape-u 4.x, možda grešim?
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio13.08.2002. u 17:19 - pre 267 meseci
Citat:
random:


Krsta: IE nije standard, nego statistika. Postoji razlika između ta dva pojma.


S obzirom da kod nas u YU 90% koristi IE to je statistika, a posto je to veliki procenat to znaci i da je na neki nacin standard. A u svetu je procenat koriscenja IE nesto manji, ako se ne varam oko 70%, mozda i jace.


Citat:

Taj pojam "optimizacije sajta za neki browser" je ništa drugo nego obično licemerje sabrano sa neznanjem. Umesto da napišeš "jedino mogu da garantujem da se sajt vidi iz IE", ti budeš bezobrazan i napišeš "optimizovao sam sajt za IE". Šta si koji moj optimizovao? )))


Slazem se u potpunosti sa tobom, e bas zato sto vecina kad radi sajt, a narocito kod nas, najbolji prikaz ti je iz IE, i zato ga ja koristim. Nadam se da ce nekad to da bude standardno, pa onda mozes koristiti koji hoces browser.
U principu mislim da je bezveze govoriti o ovome, ako neko hoce da razbacane strane neka mu je.
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio13.08.2002. u 18:02 - pre 267 meseci
Opet podvlačim da standard nije isto što i statistika. Naš narod, kao što to često radi sa stranim rečima, često zna da kaže "to i to se standardno koristi tu i tu", želeći zapravo da kaže da "to i to se u najvećem broju slučajeva koristi tu i tu". Pogledaj u rečnik srpskog jezika, reč "standard" označava "definisan i opšteprihvaćen skup pravila". Tj. to je ono što se ponekad i naziva standard "de juri". E sad postoji i izraz "de facto" standard, koji označava nešto što nije standardizovano, ali je prihvaćeno kao standard zbog velikog korišćenja, i taj izraz očigledno je blizu tvom shvatanju reči "standard".
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio14.08.2002. u 03:02 - pre 267 meseci
U redu je to sto kazes i slazem se sa tobom, ali ipak ta rec standard se odomacila kod nas.
U svakom slucaju bezveze je da razglabamo vise o ovakvim glupim stvarima.
Ko sta voli to nek i radi ako moze...

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.140.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio14.08.2002. u 12:05 - pre 267 meseci
Citat:
random:
Pored toga, morao bih sve da zamolim da se u raspravu uključuju samo ako su ozbiljnije koristili i radili stranice i za IExplorer i za Mozillu. Čini mi se da Goran misli da mi pričamo o Netscape-u 4.x, možda grešim?

Znam o cemu pricamo samo sam govorio o standardima i komentaru da je neprofesionalno raditi samo za IE. Tacno je govorio sam o NS ali u drugom kontekstu, desava se da se zagubim pa skrenem sa teme.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

ducakg

Član broj: 794
Poruke: 19
*.verat.net



Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio14.08.2002. u 19:47 - pre 267 meseci
E ne mogu da verujem kolko ljudi pričaju gluposti, nego na stranu to interesujeme sledeeća stvar
Citat:
Mozillu mozes podesiti da se isto tako ucita na pocetku rada, i da kad kliknes na mozilla ikonicu Win32 kernel samo kreira jos jednu instancu iste. Probaj, iznenadices se razlikom.

Kako se uključuje to? Ili je to samo na win? Doduše kod mene se normalno učitava nego da probam tu opciju da vidim rezultate. Ako je već bilo reči o tome dajte mi link.
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio14.08.2002. u 23:32 - pre 267 meseci
Ja i dalje stojim iza toga da se sajtovi trebaju/moraju raditi po W3C specifikaciji, a ne posebno za svaki browser, bez obzira na statistiku ili šta već.
Tek onda neće biti ovakvih problema, ali 90% dizajnera je suviše lenjo za ovako nešto (uključujući mene) tako da...
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

NLO

Član broj: 411
Poruke: 876
*.beograd-3.tehnicom.net



Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio14.08.2002. u 23:41 - pre 267 meseci
Citat:
ducakg:
E ne mogu da verujem kolko ljudi pričaju gluposti, nego na stranu to interesujeme sledeeća stvar
Citat:
Mozillu mozes podesiti da se isto tako ucita na pocetku rada, i da kad kliknes na mozilla ikonicu Win32 kernel samo kreira jos jednu instancu iste. Probaj, iznenadices se razlikom.

Kako se uključuje to? Ili je to samo na win? Doduše kod mene se normalno učitava nego da probam tu opciju da vidim rezultate. Ako je već bilo reči o tome dajte mi link.

to je samo za win
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.access-sa1.lsinter.net



Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio15.08.2002. u 02:24 - pre 267 meseci
Sa velikom interesovanjem sam procitao ovu diskusiju!

Ja jednostravno od verzije 0.9 modzilu drzim kao default browser i sav svoj developemant provjeravam i testiram tamo.
 
Odgovor na temu

sszgo
Ivan Stanojevic
Senior Designer / Developer
Beograd / Rio / Hong Kong

Član broj: 2370
Poruke: 29
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 46550039
Sajt: www.sszgo.com


Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio03.10.2002. u 11:16 - pre 265 meseci
Evo ja slucajno zalutao na ovu temu, ne znam ni koliko je stara ali potpuno se slazem sa bluesmanom po svim tackama...


Ivan Stanojevic
Designer / developer
SSZGO International
WWW.SSZGO.COM
[email protected]
+381 64 1201494
 
Odgovor na temu

Rembrant
Davorin Stevanovic
Student
Bijeljina, RS

Član broj: 904
Poruke: 85
*.rstel.net

Jabber: rembrant@elitesecurity.org
ICQ: 118514926
Sajt: rembrant.co.sr


Profil

icon Re: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio04.10.2002. u 23:44 - pre 265 meseci
Citat:
Ivan Dimkovic:
Ja uopste nisam fan mozille, ali moram da kazem par stvari u vezi ucitavanja:

IE je deo Windows CORE komonenti, i on se ucitava za vreme ucitavanja windowsa, i verovatno IE i cela OLE/COM masinerija oko njega i uzima najveci procenat bootovanja windowsa. Cak po defaultu browsing prozori dele isti process ID - znaci sve je isti executable u memoriji. Ovo je dobro sa stanovista brzine, ali jako lose sa stanovista robusnosti.

Kad ti klines na IE ikonicu, najveci deo IEa je vec u memoriji!

Mozillu mozes podesiti da se isto tako ucita na pocetku rada, i da kad kliknes na mozilla ikonicu Win32 kernel samo kreira jos jednu instancu iste. Probaj, iznenadices se razlikom.


ej ajde molim te objasni ako ti nije tesko kako da podesim da mi se mozilaa ucitava sa windowsom!!!
dokazano pravilo je 50-50-90, zato igrajte na sigurno!
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Ja probao, a VI vidite sta sam dobio

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7686 | Odgovora: 32 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.