Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sakrivanje kursora i desnog klika (borland)

[es] :: C/C++ programiranje :: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)

[ Pregleda: 2246 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon sakrivanje kursora i desnog klika (borland)01.07.2005. u 14:57 - pre 205 meseci
imam jos jedno lagano pitanje, na koje se odgovara jos kracim odgovorom....
dakle:


kako sakriti kursor u npr. RichEdit-u, Edit-u , Memu... ali prvenstveno u RichEdit komponenti...

konkretnije: dodjes misem na tu komponentu, kliknes da ti se stvori kursor da pises, ali...sipak!!Komponenta ne reaguje....nema kursora...(ako sam pogrijesio ime:mala vertikalna crtica koja blinka.. :-) )

tako isto...kako sakriti desni klik u onim komponentama koje ga imaju po default-u...

zahvaljujem unaprijed na odgovorima....


[Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 01.07.2005. u 17:50 GMT+1]
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)01.07.2005. u 19:46 - pre 205 meseci
Ako sam dobro razumeo, ti hoces da ti npr. Memo1 bude DISABLED, a da izgleda
ENABLED.

Ovo moze da se radi na dva nacina:
1) Stavi Panel1 i u NJEGA stavi Memo1 sa nekim tekstom. A onda stavi
u kodu, ili direktno u Designeru:

Code:

Panel1->Enabled = false

Na ovaj nacin Memo1 NECE biti 'shaded'.

2) // OVO BI TREBALO VALJDA U KONSTRUKTORU !!!

Code:

// NETESTIRANO !!!
LONG style;
HWND wnd = Memo1->Handle;
style = GetWindowLong ( wnd, GWL_STYLE );
style = style | WS_DISABLED;
SetWindowLong ( wnd, GWL_STYLE, style );



[Ovu poruku je menjao X Files dana 01.07.2005. u 20:49 GMT+1]
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)01.07.2005. u 22:30 - pre 205 meseci
ne,ne...nije to to...
ponovo posmatraj kao da imamo neki digitron...
meni treba RichEdit u koji ce se moci unositi podaci, dakle da je aktivan, ali da se ne vidi blinkajuci kursor...
kao , opet, na digitronu...
znaci, ili preko vec odredjenih dugmadi koja ce imati neke vrijednosti, ili cu definisati HotKey-eve od kojih ce svaka imati svoju vrijednost, pa kad kliknes hotkey->u RichEdit se upise neka vrijednost...
ALI OPET BEZ BLINKAJUCEG KURSORA...
e sad...ovo se mozda i ne moze uraditi, ali ja samo pitam moze li...
cisto...razmisljao am o jednom programu koji bi radio maltene kao digitron, znaci vec definisane vrijednosti da se nalaze u dugmadima, ili HotKey-ima, i u zavisnosti sta se pritisne->u richedit se upise neka vrijednost...
nadam se da sam makar malko bolje objasnio sta mi treba...
kazem opet:pitanje je moze li sve ovo...
i kad smo vec kod digitrona...sta mislite koja se tamo komponenta koristila za prikaz racuna??
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)02.07.2005. u 08:46 - pre 205 meseci
Koliko je meni poznato, blinkajuci kursor je kod TRichEdit-a porilicno *zasticen*,
tako da razne konvencionalne metode - ne rade.
Na primer, ovaj kod:
Code:

HideCaret(RichEdit1->Handle); 

Mozes da stavis maltene u sve moguce OnKey... OnMouse... OnEnter... i slicne
dogadjaje RichEdit-a. Ali ipak ces ponekad, za trenutak videti kursor!

Nekakvo resenje (komplikovanije) pogledaj ovde:
http://tinyurl.com/bs3nj
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)02.07.2005. u 14:02 - pre 205 meseci
hvala ti, pgledacu....
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)02.07.2005. u 19:48 - pre 205 meseci
Sto se tice digitrona, uopste ti nije potreban TRichEdit. Jednostavno hvataj
OnKeyDown i simuliraj ekran...
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)03.07.2005. u 17:22 - pre 205 meseci
pa, dobro, stavio sam edit, a ne richedit....
kako mislis da simuliram??pa trebao bih ipak staviti neku koponentu??bar labe, static text...???
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)03.07.2005. u 17:34 - pre 205 meseci
Stavi najobicniji TLabel ili cak mozda i TPanel...
TPanel ima i Caption, ima i poravnavanje udesno, ima i okvir, mozes da mu promenis
boju, poravnava se alTop, ...
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)06.07.2005. u 23:30 - pre 205 meseci
zavrseno!!!
stavio sam "StaticText"
hvala na odgovorima...
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: sakrivanje kursora i desnog klika (borland)

[ Pregleda: 2246 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.