Cijenjene kolege imam dva pitanja:
Od prije dvije sedmice vlasnik sam kamere "Panasonic AG-DVC62".
Kamere je odlicna, slika mekana, cak i u uslovima slabije svjetlosti, lijepo izvedena
stabilizacija slike, .....bla, bla, bla,… A L I zvuk joj je nevidjeno los - na bilo kom kamkorderu je daleko bolji.
PITANJE PRVO (cisto da se snadjem dok ne kupim eksterni mikrofon):
Koja su vasa iskustva, kako da na tom smećarskom mikrofonu podesim nivo zvuka kod snimanja?
Kada je bucno (npr. muzika u restoranu), cak i kada smanjim nivo zvuka, zvuk bude blago receno izoblicen cak na trenutke i isprekidan, a kada je tiho (obicni govor) cak i kada pojacam nivoe, zvuk mi bude toliko tih da se jedva moze cuti sta se govori.
Snimanje svadbi je pored svih uzasa koje dozivi snimatelj na istim, postalo jos teze zbog cinjenice da zaista ne znam sta cu sa zvukom.
Dokumentarne emisije, PRES konferencije, reklame, spotovi, sve ovo se nekako i moze sa ovim mikrofonom (podesim ga nekako za te uslove), ali SVADBE - hiljadu razlicitih situacija (zvukova).
A ko bi uz trubace, domacina (koji na mikrofon u restoranu hoce da prenese zivotne mudrosti mladnecima), kolone auta sto sviraju kao ludi, citanja zakona u opstini,…..,… pored bijelog balansa, reflektora, guranja sa fotografom i tetkama iz Njemacke sto imaju kamkordere i digitalne foto aparate, mislio jos i na nivo zvuka
PITANJE DRUGO: Koji mikrofon da kupim za vec pomenuti "Panasonic AG-DVC62"?
Treha