Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako napraviti drajver sa DDK u c++

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako napraviti drajver sa DDK u c++

[ Pregleda: 3219 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bobanj
Boban Jovanoski
Prilep

Član broj: 62603
Poruke: 2
62.162.229.*



Profil

icon Kako napraviti drajver sa DDK u c++01.07.2005. u 09:05 - pre 189 meseci
Ako neko zna kako ide proceduru ili tutorijal.?
 
Odgovor na temu

Beban
Beograd

Član broj: 6351
Poruke: 39
*.informatika.com.



Profil

icon Re: Kako napraviti drajver sa DDK u c++01.07.2005. u 12:22 - pre 189 meseci
Ako si download-ovao neki DDK, onda bi trebalo da imaš i uputstvo sa primjerima. Ako voliš i komfor, onda na Code Projectu (http://www.codeproject.com) imaš i alate za integraciju DDK u Visual Studio.

A imaš i tutorial-e vezane za pisanje driver-a:
http://www.codeproject.com/system/driverdev.asp

Ovo je link ka prvom iz serije od 5 tutorial-a. Pretpostavljam da ti neće biti problem da pronađeš i ostale.

[Ovu poruku je menjao Beban dana 01.07.2005. u 13:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Sundance

Član broj: 7510
Poruke: 2559
*.sava.sczg.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti drajver sa DDK u c++01.07.2005. u 12:54 - pre 189 meseci
C++ u KM? Hmm sinko, osim ako nemaš jebenog iskustva, ili radiš na nekom extremno kompleksnom projektu, bolje ti je da ostaješ na C-u običnom.

http://www.microsoft.com/whdc/driver/kernel/KMcode.mspx

zbog x mogućih razloga :>

Recimo novi WDF framework je kompletno napisan u C++, ali njega su radili ljudi koji jebeno znaju svoj posao, a i uglavnom su gledali generirani asm kod...

DriverStudio ima svoj cjeloviti C++ framework, ima integraciju u VS.NET, ima svoj debugger (Visual SoftICE za remote, SoftICE za lokalni debugging), spojiš ga preko emulirane serijske konekcije na VMWare sesiju, i uživaš....
 
Odgovor na temu

bobanj
Boban Jovanoski
Prilep

Član broj: 62603
Poruke: 2
62.162.229.*



Profil

icon Re: Kako napraviti drajver sa DDK u c++01.07.2005. u 15:25 - pre 189 meseci
Hvala puno.

Problem je sledeci:
Prvi put radim sa driverima.
Treba da napisem drajver za laser od mashinu koja obradi drvo i mermer..drn drn
Driver da bude za windows...mashina da ne radi samo na aplikaciju.
Nesto slicno kao printer driver, ali source kodove sta sam nasao na net ne su potpolni i necese kompajlirati. Pa ne mogu da se potpuno snadzem sa ovo.
1.Kako da pripremim sliku? 2.kako da ispratim do masinu?
Ako neko ima iskustvo sa ovo?
Da reci neku startnu pateku za ovi problem.

God deam it
 
Odgovor na temu

Sundance

Član broj: 7510
Poruke: 2559
*.sava.sczg.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti drajver sa DDK u c++02.07.2005. u 23:56 - pre 189 meseci
Imaš ti bar par tjedana rada prije nego postaneš produktivan....nije ti to kao user-mode da uzmeš neki template i drkaš po njemu (oooh, what this function do? ;)

Evo pregršt korisnih linkova:

Getting Started with the Windows Driver Development Environment

Debug simboli za _sve_ verzije windoza

Info o debug simbolima

Checked buildovi kernela

Debugging Tools:

http://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/installx86.mspx

http://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/resources.mspx

Softice konfiguracija

OSINFO.DAT za XP SP1:

ftp://ftp.compuware.com/pub/dr...tgoing/OsInfo/osinfo_XPSP1.dat

OSINFO.DAT za XP SP2:

ftp://ftp.compuware.com/pub/dr...dio/outgoing/OsInfo/OSINFO.DAT

LiveKD - yeah!!!

DebugView

DDKBUILD - Integrating the Windows DDK with Visual Studio .Net

Članak istog autora, ali sa Visual Studio 6:

http://www.wd-3.com/archive/HowBuild.htm

Windows Driver Developer's Digest

http://www.hollistech.com/resources.htm

http://students.cs.byu.edu/~nbushman/drivers.htm

http://www.osronline.com (ovdje članke gledaj preko google cache-a, ne direktno ;)

http://www.microsoft.com/whdc/driver/default.mspx

PREfast

MSDN DDK info

NTDEV, NTFSD, i WINDBG mailing liste:

http://www.osronline.com/page.cfm?name=listserver

Newsgrupe:

comp.os.ms-windows.programmer.nt.kernel-mode
microsoft.public.development.device.drivers
microsoft.public.win32.programmer.kernel
microsoft.public.windbg (samo u vezi debuggera)
microsoft.public.ddk.*

http://www.donews.net/zwell/ - kul blog ;)

http://www.windowsitlibrary.co...Internals%20and%20Architecture - staro ali korisno

Driver Debugging with WinDbg and VMWare - yeah!!!!

Have phun! ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako napraviti drajver sa DDK u c++

[ Pregleda: 3219 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.