Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

mode +s, kako? iz programa

[es] :: Instant Messaging :: IRC :: mode +s, kako? iz programa

[ Pregleda: 4731 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon mode +s, kako? iz programa30.06.2005. u 14:12 - pre 187 meseci
kako iz mog programa (ne iz mirca) da postavim mode +s na kanal?
pokusao sam
Code:
MODE #imekanala +s
ali ne radi
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Srki__

Član broj: 875
Poruke: 233
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa01.07.2005. u 01:32 - pre 187 meseci
pa ne znam kako si sve ostalo napisao ali recimo
Code:

Mods
.(±s)
..(+i):/mode # +s
..(-i):/mode # -s
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa01.07.2005. u 09:45 - pre 187 meseci
u programu sam napravio proceduru send(msg) koja salje poruke serveru. kada
uradim
Code:
 send("MODE #kanal +s") 
dobijam poruku da sam postavio
mode +i a to je kao i da nista nisam poslao. kada posaljem
Code:
 
send("/MODE #kanal +s") 
onda mi odgovori server da je to nepoznata
komanda pa me interesuje sta treba da napisem posle naredbe SEND da bi
namestio +s posto ono iz prethodne poruke nisam bas najbolje razumeo?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

igac
Banjaluka

Član broj: 415
Poruke: 562
*.teleklik.net.



+2 Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa01.07.2005. u 16:09 - pre 187 meseci
procitaj rfc1459 (ako se dobro sjecam :])
a ide nesto kao "raw mode #kanal +s" ali odavno nisam nista pravio oko toga pa se ne sjecam... u svakom slucaju, rfc:)
"nice town, i'll take it..."
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa02.07.2005. u 09:02 - pre 187 meseci
sta je rfc 1459?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

igac
Banjaluka

Član broj: 415
Poruke: 562
*.teleklik.net.



+2 Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa02.07.2005. u 16:21 - pre 187 meseci
http://www.google.com/search?h...rfc1459&btnG=Google+Search
"nice town, i'll take it..."
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa06.07.2005. u 08:29 - pre 187 meseci
a postoji li neka komanda koju posaljem serveru (npr. krstarici) i onda
dobijem spisak svih komdandi i mali help za te komande kao u DOS-u?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

igac
Banjaluka

Član broj: 415
Poruke: 562
*.teleklik.net.



+2 Profil

icon Re: mode +s, kako? iz programa06.07.2005. u 17:36 - pre 187 meseci
pa procitaj taj standard za irc protokol. ircd bi trebao da prati taj standard (ali naravno to vecina u velikom luku zaobilazi) pa kada to dobro izucis, onda odes na sajt tog ircd-a koji tebe konkretno interesuje i vidis sta su dodali/oduzeli.
"nice town, i'll take it..."
 
Odgovor na temu

[es] :: Instant Messaging :: IRC :: mode +s, kako? iz programa

[ Pregleda: 4731 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.