Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!

[es] :: MySQL :: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!

[ Pregleda: 3220 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejan
Beograd

Član broj: 909
Poruke: 388
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!29.06.2005. u 20:50 - pre 212 meseci
Mislim da cu izludeti... pravim nekakav forum i hteo bi da hteo bi da imam zabelezen broj pregleda neke teme. Na jednom mestu na stranici pozivam:

mysql_query("UPDATE thread SET views=views+1 WHERE threadid='$threadid'",$db) or die ("Invalid query!");

Iz nekog razloga ovo ne poveca vrednost views kolone za 1, nego nekad za 2, nekad za 3, nekad za 4... a nista nije u petlji.

views je definisan kao mediumint(8) UNSIGNED. Jel nesto nisam napisao kako treba?!
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at.

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!29.06.2005. u 20:54 - pre 212 meseci
Hm, na prvi pogled mi SQL upit djeluje korektan. Ne pada mi trenutno nista na pamet sta bi moglo biti uzrok tom nejednakom povecavanju vrijednosti...
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

dejan
Beograd

Član broj: 909
Poruke: 388
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!29.06.2005. u 22:20 - pre 212 meseci
Ono sto je najcudnije jeste sledeca stvar... na sam kraj stranice sam (provere radi) stavio jedno:

SELECT * FROM thread WHERE threadid='$threadid'

i tu dobijam vrednost views koja je zaista povecana za 1. Ali ako potom pozovem novu stranicu sa istom tom komandom dobijam te vece vrednosti?!!?!

Dakle, kao da server sam, posto mi prosledi tu prvobitnu stranicu, jos malo izmeni bazu?! Stvarno sam zbunjen.......
 
Odgovor na temu

MorenoArdohain

Član broj: 33751
Poruke: 84
*.panline.net.

Sajt: www.mojmobilni.com


Profil

icon Re: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!29.06.2005. u 22:34 - pre 212 meseci
SQL upiti su ok, nesto drugo si zeznuo.. Mozes li dati source te strane/PHP skripte?
 
Odgovor na temu

dejan
Beograd

Član broj: 909
Poruke: 388
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!29.06.2005. u 23:13 - pre 212 meseci
Evo ga... izvukao sam ne-php delove stranice...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dejan
Beograd

Član broj: 909
Poruke: 388
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!30.06.2005. u 09:14 - pre 212 meseci
Znaci, ovo je skroz neverovatno... izbacio sam "sumnjivi" query i umesto njega stavio najobicniji:

UPDATE thread SET views='$views' WHERE threadid='$threadid'

Kada na kraju skripte proverim vrednosti sve je ok, ali u bazi on ponovo ima vece vrednosti.

Sta tu moze da se dogadja?!?? Kao da tek posle izvrsenja skripte on pobrljavi?
 
Odgovor na temu

MorenoArdohain

Član broj: 33751
Poruke: 84
*.panline.net.

Sajt: www.mojmobilni.com


Profil

icon Re: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!30.06.2005. u 15:18 - pre 212 meseci
Na prvi pogled, sve mi izgleda ok, SQL upiti su korektni..
Tako da nemam predstavu sta moze biti.. Da nije neka petlja u pitanju, ili redirekcija na samu sebe, i slicno?
Drugo, proveri diretno u bazi koje su vrednosti, a ne iz PHP skripte..

Pa javi ako si nasao nesto
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: U cemu je problem kod ovog UPDATE query-ja?!

[ Pregleda: 3220 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.