Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????

[es] :: .NET :: Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????

[ Pregleda: 2999 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mijak2005
Nikola Mijakovski
Bitola

Član broj: 62448
Poruke: 4
62.162.228.*



Profil

icon Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????29.06.2005. u 08:36 - pre 187 meseci
Molio bih vas ako neko zna da kaze kako da importiram .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32. Hitno je!
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6006



+4617 Profil

icon Re: Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????29.06.2005. u 11:57 - pre 187 meseci
1. Import .NET DLLa u Delphi pre verzije 8.0 je nemoguc. Delphi8 i Delphi9 su .NET native, pa importujes kao i bilo koji drugi assembly napravljen u Delphiu 8+
2. .NET objekti se ne registruju za COM preko regsvr32 altke. Koristi se regasm, a sekvenca ide ovako:
Code:

tlbexp NETCOMServer.dll /out:NETCOMServer.tlb
regasm /tlb:NETCOMServer.tlb NETCOMServer.dll
gacutil /i NETCOMServer.dll


prva linija kreira type library od DLLa, druga linija registruje dll i sve klase u njemu kao COM server, a treca linija prebacuje dll u globalni cache. Ako si ti autor NET DLL-a veoma je preporucljivo da sve klase i interfejse "okitis" [GUID] attributima, da ne bi svaki rebuild i re-registracija objekta te objekte smestilo pod poseban GUID, sto ce ti na kraju napraviti gomilu djubreta u registry-u.


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

mijak2005
Nikola Mijakovski
Bitola

Član broj: 62448
Poruke: 4
62.162.229.*



Profil

icon Re: Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????29.06.2005. u 14:50 - pre 187 meseci
Zdravo mmix vidim da se odlicno snalazis sa ovime, pa zamolio bih te da mi kazes kako da registrujem tlb komponentu u delphiju cij programski kod izgleda ovako:

using System;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.IO;
using System.Text;
using System.Data.SqlClient;
namespace obj
{

[Guid("400817F2-643B-40bb-ADBD-6C08D6B907A6")]
public interface Comobject_interface
{
[DispId(1)]
int Suma (int a,int b);
}
[Guid("4838C5ED-0165-4224-BC25-F42758A75F85"),InterfaceType(ComInterfaceType.InterfaceIsIDispatch)]
public interface Comobject_Events
{
}

[Guid("CA24A168-E645-42e7-ABE3-ABB224357062"),ClassInterface(ClassInterfaceType.None),ComSourceInterfaces(typeof(Comobject_Events ))]
public class Objekt : Comobject_interface
{
public int Suma(int a,int b)
{
int suma = 0;
suma = a+b;
return suma;

}
}
}
ucinio sam sve sto si mi rekao + sam registrovao ovu komponentu koristeci se programom tregsvr koji registruje componente za delphi, ali nakon sto ga kompajliram u delphiju dobijam sledece pogreske:

[Error] mscorlib_TLB.pas(4533): Type 'Byte' is not yet completely defined
[Error] mscorlib_TLB.pas(4548): Type 'Double' is not yet completely defined
[Error] mscorlib_TLB.pas(4574): Type 'Int64' is not yet completely defined
[Error] mscorlib_TLB.pas(4602): Type 'Single' is not yet completely defined
[Error] mscorlib_TLB.pas(5017): Illegal type in OLE automation section: 'Byte'
[Error] mscorlib_TLB.pas(5024): Illegal type in OLE automation section: 'Single'
[Error] mscorlib_TLB.pas(5025): Illegal type in OLE automation section: 'Double'
[Error] mscorlib_TLB.pas(10429): Illegal type in OLE automation section: 'Byte'
[Error] mscorlib_TLB.pas(10436): Illegal type in OLE automation section: 'Single'
[Error] mscorlib_TLB.pas(10437): Illegal type in OLE automation section: 'Double'
[Fatal Error] ClassLibrary1_TLB.pas(45): Could not compile used unit 'mscorlib_TLB.pas'
zamolio bih ko zna da mi pomogne , unapred vam hvala!
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6006



+4617 Profil

icon Re: Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????29.06.2005. u 19:00 - pre 187 meseci
Zasto koristis tregsrv? Ta alatka sluzi da se Delphi COM objekat registruje u registry, tu operaciju ti vec radi regasm.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako importirati .net dll u delphi-ju ili kako registrirati .net dll pomocu regsvr32????

[ Pregleda: 2999 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.