Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??

[ Pregleda: 2301 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zdmaras

Član broj: 24335
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??28.06.2005. u 18:23 - pre 189 meseci
Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??(u C-u), da uzme random vrijednost

Hvala
 
Odgovor na temu

Ramirez

Član broj: 13160
Poruke: 318
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??28.06.2005. u 18:49 - pre 189 meseci
#include <stdlib.h>

koristi funkciju rand()

kako odrediti interval brojeva koji se generisu mozes naci ovde http://home.twcny.rr.com/amantoan/cweb/rand.htm
 
Odgovor na temu

zdmaras

Član broj: 24335
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??28.06.2005. u 19:32 - pre 189 meseci
Hvala, sad kada san stavija srand(time(NULL)) radi, a bez toga mi je uvik vracalo isti broj
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??30.06.2005. u 19:59 - pre 189 meseci
Code:


#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<time.h>

main()
{
    int gornja = 90, donja = 27, broj;  //gornja i donja granica, broj
    srand((unsigned)time(0));           //random seed

    broj = (rand() % (gornja - donja)) + donja;
}


[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da program sam odabere neku cjelobrojnu vrijednost u nekom intervalu??

[ Pregleda: 2301 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.