Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

adresa fajla

[es] :: PHP :: adresa fajla

[ Pregleda: 2849 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

trcha
bgd

Član broj: 4877
Poruke: 31
*.AIM.AC.YU



Profil

icon adresa fajla08.08.2002. u 01:20 - pre 229 meseci
Imam php skript koji radi sledece:
Iz direktorijuma uzima redom sve fajlove i iz njih cita neke podatke i ubacuje ih u bazu. Medjutim, potrebno mi je da se u bazu ubaci i apsolutni URL fajla koji je procitan. Znaci ako je fajl pera.html i nalazi se na http://www.imesajta.com/direktorijum/pera.htm potrebno mi je da dobijem celu tu adresu. Da li postoji neka funkcija kojom je to moguce izvesti?

Pozdrav,
Vlada
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.prozone.co.yu.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: adresa fajla08.08.2002. u 01:57 - pre 229 meseci

http://www.php.net/manual/en/function.realpath.php

 
Odgovor na temu

trcha
bgd

Član broj: 4877
Poruke: 31
*.AIM.AC.YU



Profil

icon Re: adresa fajla09.08.2002. u 21:14 - pre 229 meseci
Funkciju realpath() sam probao jos ranije da primenim, medjutim nije dala rezultate. Kod mene u lokalu, na mom racunaru je davala putanju tipa c:\program files\apache\itd... Medjutim, kada sam je postavio na server gde je i sajt, nikakav rezultat nisam dobio.

Ima li pomoci?

Pozdrav,
Vlada
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: adresa fajla09.08.2002. u 23:23 - pre 229 meseci
kako?, kod koga imaš hostovan sajt? Mislim ovo nije funkcija koja se ubacuje u zabranjenje u php.ini-ju...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

trcha
bgd

Član broj: 4877
Poruke: 31
*.AIM.AC.YU



Profil

icon Re: adresa fajla09.08.2002. u 23:46 - pre 229 meseci
Sajt je hostovan na eunetu.
Mozda ja nesto pogresno radim. Evo da slikovito objasnim sta radim, i sta hocu da se desi:
Znaci, skripta se nalazi na nekoj adresi, recimo http://www.imesajta.com/eng/basic/skripta.php. Ona izlistava taj direktorijum, i uzima fajl po fajl iz njega. Jako mi je bitno da tacnu adresu fajla, koji se trenutno obradjuje, na koju kasnije moze da se klikne kao na link smestim u bazu.
Funkciji sam prosledjivao samo ime fajla. Da ne gresim tu?

Pozdrav,
Vlada
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.ptt.yu



+10 Profil

icon Re: adresa fajla10.08.2002. u 00:16 - pre 229 meseci
Znas kako ja to radim, negde imam root putanju kao parametar pa onda kada citam datoteke sam dodajem relativan path na root...

Mozes i daprobas da najdes URL skripta koji se izvrsava pa da na osnovu njega odredis URL datoteke koju on obradjuje...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: adresa fajla10.08.2002. u 01:10 - pre 229 meseci
echo('Putanja do fajla: '.'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['PHP_SELF']);

mora da radi...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

trcha
bgd

Član broj: 4877
Poruke: 31
*.AIM.AC.YU



Profil

icon Re: adresa fajla10.08.2002. u 01:26 - pre 229 meseci
Re: adresa fajla

echo('Putanja do fajla: '.'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['PHP_SELF']);

mora da radi...

____________________________
ReBB - only that
http://www.rebb.net

-------------------------------------------------------------

Zahvaljujem...to je to sto mi je trebalo, savrseno radi!

Pozdrav,
Vlada
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: adresa fajla

[ Pregleda: 2849 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.