Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pocetno pitanje u delphiju!!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pocetno pitanje u delphiju!!

[ Pregleda: 3999 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 16:44 - pre 227 meseci
Sta sad treba napravit da kada se klikne na Button1 da izbaci poruku "blabla"??
Ako je moguce step by step!!

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

smfilip
Beograd

Član broj: 12580
Poruke: 1630



+4 Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 16:52 - pre 227 meseci
Klikni dva puta na dugme na tom prozoru koji je na slici i ukucaj
Code:

MessageDlg ('blabla' , mtInformation , [mbOK] , 0) ;
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 16:59 - pre 227 meseci
Cekaj, valjda prvo desni klik pa show code??
I gdje da to onda upisem??
Ajd stavi screenshut!!
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 17:01 - pre 227 meseci
Kad dvokliknem i upisem onda imam ovo i javlja neke greske (za tu liniju)!!

Code:

procedure TWinForm.Button1_Click(sender: System.Object; e: System.EventArgs);
begin
                  MessageDlg ('blabla' , mtInformation , [mbOK] , 0) ;
end;

end.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1946
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 17:22 - pre 227 meseci
Kliknes 2x na dugme (ono koje si napravio)... I odmah (bez pomeranja kursora) upises

Code:
ShowMessage('Poruka');


I Pritisnes F9

EDIT: kod mene radi i ono

Pomoglo bi kada bi nam napisao koje greske javlja
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 17:30 - pre 227 meseci
Moguce je da je greska bila zbog razmaka izmedju kraja naziva funkcije i otvorene zagrade. Znam da je u nekim jezicima taj razmak greska.
 
Odgovor na temu

smfilip
Beograd

Član broj: 12580
Poruke: 1630



+4 Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 18:00 - pre 227 meseci
@Burgos:moze i tako,ali ovako moze da se doda vise detalja za neke "more advanced" dijaloge
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 18:44 - pre 227 meseci
Bit ce da je u necem drugom problem a ja ne znam u cemu, evo screenshut:

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 19:31 - pre 227 meseci
Bit ce da moram izmjenit neke opcije il???
Uglavnom idem na file>new>other...>windows form application

Mozda trebam nesto drugo????
Vjerojatno je problem u onom .pas sto nije .dpr?????

Pomozite!!!
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pocetno pitanje u delphiju!!12.06.2005. u 19:37 - pre 227 meseci
Evo, prvi program je gotov (hvala svima)...
krivo sam isao-trebam ici na file>new>VCL forms applications-delphi for win32

Hvala jos jednom!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pocetno pitanje u delphiju!!

[ Pregleda: 3999 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.