Hm, pazi, nema bas mnogo veze sa dreamweaverom sve to, on je tu samo kao alat - a da bi mogao da uradis nesto sa regexpovima trebace ti mnogo vremena. Potrebno je opet malo iskustva sa bazom i sa php-om da bi znao kako da sve to realizujes, nije bas tako jednostavno da se svodi na select nesto from nesto_drugo where nesto_trece like nesto_cetvrto. Mislim, na kraju se svede na to, ali prethodno se pripremi sql upit pomocu php funkcija, pa se onda pljusne upit sql serveru koji vrati podatke. Nisam bas siguran da bi kao pocetnik u PHP-u to mogao da odradis, ali pitanje je - Megatrend je ipak (trebalo bi) bogatija skola, sto lepo ne plate nekoj firmi ili nekom programeru koji se time vec bavio da to odradi, nego muce tebe koji to nisi radio?
Meni je trebalo ipak neko vreme da osmislim search za neke stvari na knjizara.com, a i za to mi je trebalo neko iskustvo, proucavanje skripti i dosta toga na internetu da dobijem ideju kako da to uradim... u principu ne moze bas sve da bude uopsteno, vec na osnovu specificnog zahteva da se uradi.
Sto se tice regexp-a, ja sam to uradio tako sto imam nekoliko linija koje su oblika:
$string = ereg_replace ("č, "[č|c]", $string);, tj. kazem mu da ako naidje na č da mu da mogucnost da to bude ili č ili c. I obrnuto,
$string = ereg_replace ("c", "[č|ć|c]", $string); - ovde mu kazem da umesto c trazi i č i ć. (ovo sve pricam zbog onih koji znaju o cemu se radi, i dajem ideju ako im je potrebno).
Kod regexp-a , ovo [a|b|c] znaci - ili a ili b ili c.
Kod tebe bi mozda bilo uproscenije - da se stavi <select><option NAME="list" VALUE="naziv_prve_institucije"><option...></select> (jel to zoves "list"?), pa da posle php skripta ima nesto kao
switch $list: {
case "naziv_prve_institucije": $query .= "AND institucija REGEXP $list";
...
}
ili nesto slicno, u zavisnosti od specificnosti.
Moj savet na kraju - ja ne znam nekoga da ima volje i vremena da vam da ceo kod - da se trudi da uradi samo da bi ste ga vi iskoristili na sajtu, a da od toga on ima samo izgubljeno vreme. Bolje kontaktirajte nekoga ili neku firmu da vam to odradi za neku kolicinu love.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...