Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

bash - kreiranje procesa

[es] :: Skript jezici :: bash - kreiranje procesa

[ Pregleda: 2991 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bash_ivan

Član broj: 59809
Poruke: 1
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon bash - kreiranje procesa30.05.2005. u 17:11 - pre 185 meseci
Zna li netko način na koji bi se ova skripta mogla napisati:

skripta kreira piramidu procesa i njhove djece po principu od
gore prema dolje te slijeva na desno

.......................................p1

....................p2.............. p3.................. p4

................p5...p6...........p7... p8........... p9... p10




-> prilikom svakog pokretanja procesa sprema u datoteku
(pokrenuti.txt), ime, PID i PPID procesa kojeg je pokrenula
-> nakon njihova kreiranja terminira ih jednog po jednog po
principu s desna na lijevo te od dolje prema gore
-> prilikom terminiranja sprema u datoteku (terminirani.txt) ime,
PID i PPID terminiranog procesa
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
*.eth-wifi.verat.net.

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: bash - kreiranje procesa05.06.2005. u 20:16 - pre 184 meseci
Morala bi neka rekurzija, sa numerisanjem nivoa (ako treba baš takva struktura piramide da bude). Pozivaš rekurzivno proces sa $0, PID ti je u $$ varijabli, PPID ti je u $PPID varijabli, tako da nije neki problem.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

Alef
Viktor Kerkez
Novi Sad

Član broj: 505
Poruke: 188
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: bash - kreiranje procesa06.06.2005. u 12:25 - pre 184 meseci
A što izmišljati toplu vodu?
Code:

$ pstree
  ...
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
*.eth-wifi.verat.net.

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: bash - kreiranje procesa06.06.2005. u 16:04 - pre 184 meseci
Alef, mislim da nisi razumeo šta je bilo pitanje. Ako sam ja dobro razumeo, treba da se napiše skriptić (verovatno neka vežba iz shell programiranja) koji fork()-uje procese rekurzivno, i zatim ih ubija.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

[es] :: Skript jezici :: bash - kreiranje procesa

[ Pregleda: 2991 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.