Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da zaštitim pristup members delu sajta

[es] :: Web razvoj :: Kako da zaštitim pristup members delu sajta

[ Pregleda: 2853 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sashavuk
sasa vukadinovic
Beograd

Član broj: 32715
Poruke: 6
*.adsl.static.sezampro.yu.



Profil

icon Kako da zaštitim pristup members delu sajta17.05.2005. u 10:36 - pre 201 meseci
Kako i rekoh, treba da omogućim članovima sajta koji radim da pristupe zaštićenom sadržaju sajta(members only). Kako to najlakše da uradim? Da li preko JavaScript-a, ili neko ima tekst koda koji to radi, ili nešto treće ?
Hvala unapred

[Ovu poruku je menjao boccio dana 17.05.2005. u 11:57 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
217.26.66.*



+26 Profil

icon Re: Kako da zaštitim pristup members delu sajta17.05.2005. u 12:06 - pre 201 meseci
Pa u zavisnosti od broja ljudi koji mogu da pristupe odredjenim delovima, zavisi i skripta, ja ne preporucujem js probaj sa php-om, pogldaj na www.hotscripts.com nacices vec nesto
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

dzonileon
Nikola Mitic
Beograd

Član broj: 12207
Poruke: 80
*.226.EUnet.yu.

Sajt: www.webdesignbeach.com


Profil

icon Re: Kako da zaštitim pristup members delu sajta18.05.2005. u 21:34 - pre 201 meseci
Ako imas CPanel na serveru onda nista lakse

Izaberes opciju Password Protect Directories


 
Odgovor na temu

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.neobee.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon Re: Kako da zaštitim pristup members delu sajta21.05.2005. u 22:33 - pre 201 meseci
Za ovo sto tebi treba je dovoljno da je korisnik bude autentikovan.

Autentikaciju verovatno radis na drugoj stranici i podatke o autentikovanom korisniku cuvas u kolacicima. Onda kad korisnik pristupi zasticenoj stranici ti uz pomoc nekog prog. jezika proveravas da li je korisnik autentikovan tj ima li pravo pristupa.
Iz php-a to mozes uraditi ovako

Code:

$allow = false;
if(isset($_COOKIE['USERNAME']))
         if(validateUser())
                 $allow = true;

if($allow)
         //prikazes stranicu
else
        //prikazes error, sorry, tj. poruku da samo clanovi mogu pristupiti


p.s. validateUser() u stvari validira korisnika, sto zavisi od nacina na koji registrujes clanove(najverovatnije baza).
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Kako da zaštitim pristup members delu sajta

[ Pregleda: 2853 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.