Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Crystal reports problem ...

[es] :: .NET :: Crystal reports problem ...

[ Pregleda: 2760 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Crystal reports problem ... 15.05.2005. u 23:36 - pre 207 meseci
Zdravo

treba mi savet oko sledeceg: Zelim napraviti izvestaj u Crystal Reports-u koji bi prikazao recimo sve troskove od 13.05.1005 do 13.18.2005.

Znaci datum jedan bi se podesavao iz dateTimePicker1 a datum dva iz dateTimePicker2.

Prema tome koliko ja mogu smisliti mislim da trebam dva parametra koji bi bili jednaki datumu u tabeli gde se zapisuju troskovi ... sve bi bilo OK ako bih znao kako proslediti dva parametra .rpt fajlu ... za jedan znam i to sam radio milion puta .. recimo da pozovem fakturu broj 1:

document.SetParameter("Faktura", 1) 'Faktura je parametar "is equal to ?Faktura"

zatim znam kako sumirati polje koje drzi sume ... recimo formula koja bi izgledala slicno ovome:

If {table.field} is >= ?Parameter1 And {table.field} is <= ?Parameter2 then
Sum ({{table.field})
...... itd.


hvala unapred
 
Odgovor na temu

James
London

Član broj: 1928
Poruke: 174
194.106.171.*



+1 Profil

icon Re: Crystal reports problem ... 16.05.2005. u 07:38 - pre 207 meseci
A zasto umesto prosledjivanja parametara Crystal-u, ne napunis izvor podataka (predpostavljam dataSet) odgovarajucim podacima. Tj. Posto ta 2 datuma unosis na formi zasto ne skocis u bazu sa prostim SQL upitom ne izvuces podatke za zadati interval i tako vec spremljen dataSet prosledis ?

Poz.
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Crystal reports problem ... 16.05.2005. u 11:05 - pre 207 meseci
Mislim da si u pravu ... ali ja to ne znam odraditi ... mozes li mi dati jos koji savet ... jer ja ionako ne radim sa dataset klasom vec datareader ... dali je moguce proslediti podatke iz dReader u cr ... znaci neko najednostavnije resenje jer ovaj izvestaj ionako nece biti frekventno koriscen ... hvala unapred
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1342
*.3dnet.co.yu.



+310 Profil

icon Re: Crystal reports problem ... 16.05.2005. u 16:23 - pre 207 meseci
Možeš da uradiš to pomoću DataReader-a, ali ćeš onda morati da ručno praviš strukturu DataSet-a i ručno da upisuješ podatke, što baš i nije neko rešenje. Jednostavnije je da napuniš DataSet preko DataAdapter-a, znači koristiš istu komandu, konekciju i ostalo kao i za reader. Pogledaj u helpu klasu SQLDataAdapter, tamo ti je dat primer koda kojim puniš DataSet preko SQLDataAdapter-a.
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Crystal reports problem ... 16.05.2005. u 22:24 - pre 207 meseci
Ma da sasvim ste u pravu ... a jos sam i danas uhvatio ono sto sam mesecima dubio u glavi a to je kako da prosledim obicni tekst u tekst objekat CR-a ... najzad i ja da naucih ... hahahaha

Havala vam mnogo, svima koji ste odgovarali na moju poruku
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Crystal reports problem ...

[ Pregleda: 2760 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.