Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Graficko sucelje

[es] :: C/C++ programiranje :: Graficko sucelje

[ Pregleda: 3160 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Leticija

Član broj: 58031
Poruke: 10
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Graficko sucelje11.05.2005. u 20:25 - pre 230 meseci
OK, izgledat ce glupo, al me zanima kak se moze c povezat s grafickim izgledom..
htjela bi napravit program koji ce prikazivat bacanje kocke.. znam u c napravit program za generiranje slucajnih brojeva i sad bi to lijepo prikazala na kocki koja bi klikom na rijec baci, prikazala svaki put onaj broj koji je generiran..
ne cini mi se tak kompicirano, al ne znam od kud krenut..
pomoc?
fala
 
Odgovor na temu

zokiiii
Zagreb

Član broj: 47412
Poruke: 174
*.net.t-com.hr.

Sajt: www.logicamera.com


Profil

icon Re: Graficko sucelje11.05.2005. u 21:35 - pre 230 meseci
Nisam siguran da to mozes izvest u C -u...
Mislim da ti je to prije izvedivo u C++ ...malo prelistaj Visual C++ (teach yourself Visual C++ in 21 days )
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Graficko sucelje12.05.2005. u 02:46 - pre 230 meseci
Leticija, za tako nesto ti treba znanje OpenGL-a ( http://www.opengl.org ) ili DirectX-a . Predlazem da naucis ovo prvo, jer je opsteprihvaceni standard.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Buffy
Stanko Culaja
Sipovo, BiH

Član broj: 45310
Poruke: 312
*.teol.net.



Profil

icon Re: Graficko sucelje12.05.2005. u 20:23 - pre 230 meseci
Citat:
zokiiii: Nisam siguran da to mozes izvest u C -u...

OpenGL je napisan u C-u tako da slobodno mozes koristiti C
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Graficko sucelje12.05.2005. u 21:43 - pre 230 meseci
Ako zhelish 3D "kockice" - samo napred. OpenGL is the way to go.

Inache, ako ti je dovoljan 2D prikaz, OpengGL/DirectX je overkill. Svaki respektabilan OS ima neku formu GUI-a i nachin iscrtavanja bitmapa na ekranu. Sve shto treba je prochitati malo dokumentacije. I nije vazhno u kom jeziku cesh to praviti (C, C++...whatever), OS/GUI su isti kako god im pristupila.
 
Odgovor na temu

NeznamTkoSam

Član broj: 39660
Poruke: 279
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Graficko sucelje13.05.2005. u 06:46 - pre 230 meseci
Uz OpenGL možeš koristiti SDL
www.libsdl.org
 
Odgovor na temu

Leticija

Član broj: 58031
Poruke: 10
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Graficko sucelje16.05.2005. u 22:35 - pre 230 meseci
Fala svima na odgovrima..
Pozdrav, L.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Graficko sucelje

[ Pregleda: 3160 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.