Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

U vezi programiranja

[es] :: C/C++ programiranje :: U vezi programiranja

[ Pregleda: 3600 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

danijel385
Danijel Markic
PMF, Zagreb

Član broj: 57379
Poruke: 13
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon U vezi programiranja04.05.2005. u 22:26 - pre 200 meseci
Napravio sam program koji bi mi trebao nakon unosenja brojeva ispisivati tablicu i zbroj stupaca i redaka...
On to radi, sad je problem sto pri provjeri da li sam unio broj ili slovo da ispise poruku da on samo radi sa brojevima, a ne slovima...

Program mi izgleda ovako:

code:
--------------------------------------------------------------------------------
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <ctype.h>
#define SIZE 10
int mat[SIZE][SIZE],i,k,j,m,n,suma,suma2;
int main(){
do{
printf("...broj redova: "); scanf("%d",&m);
if (isalnum(m)){
printf("...broj stupaca: ");scanf("%d",&n);
if(isalnum(n)){
for(i=0;i<m;i++)
for(j=0;j<n;j++){
printf("\t[%d][%d]=",i+1,j+1);
scanf("%d",&mat[j]);
}

printf("\nMATRICA je:\n");
for(i=0;i<m;i++){
printf("\n");
for(j=0;j<n;j++) printf("|%4d",mat[j]);
}
printf("\n");

for(i=0;i<m;i++){
for(j=0;j<n;j++){
suma+=mat[j];
}
printf("\n%3d. red= ",i+1);
printf("%4d",suma);
suma=0;
}
printf("\n");

for(i=0;i<n;i++){
for(j=0;j<m;j++){
suma2+=mat[j];
}
k++;
printf("\n%3d. stupac= ",k);
printf("%4d",suma2);
suma2=0;
}
}else{printf("\nGeska!Niste unijeli broj.");}
}else{printf("\nGeska!Niste unijeli broj.");}
}while(1);
}

--------------------------------------------------------------------------------



Please , help me!!!
Hitno mi treba... Thanks in advance
"We haven't the money, so we've got to think." — Ernest Rutherford
-----------------------------------------------------------------
-[ D ¤ E ¤ U ¤ S ]-
 
Odgovor na temu

toroman
Srećko Toroman
www.wowd.com
Beograd / Banja Luka

Član broj: 52673
Poruke: 159
*.dialup.blic.net.

Sajt: toroman.wordpress.com


Profil

icon Re: U vezi programiranja04.05.2005. u 23:27 - pre 200 meseci
koliko sam te razumio, treba ti funkcija isalnum?

Code:

int isalnum(char n) {
  return (n>='0' || n<='9');
}


mozesh i sa makroom

#define isalnum(x) (x>='0' && x<='9')

Programeri su odgovorili na Hamletovo pitanje "Biti il ne biti?" :
0x2B | ~0x2B = 0xFF
(kao ono - ff - teško pitanje!)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: U vezi programiranja

[ Pregleda: 3600 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.