Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Borland Builder c++ pomagajte ...

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland Builder c++ pomagajte ...

[ Pregleda: 2274 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

saint084
pg

Član broj: 55271
Poruke: 13
*.crnagora.net.

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Borland Builder c++ pomagajte ...04.05.2005. u 17:32 - pre 189 meseci
Pravim aplikaciju u Borlandu i koristio sam /memo komponentu/ i naprevio sam
/Save As/ ali ne znam kako da napravim /Save/ .
I kako da napravim kad u aplikaciji otvorim neki text i kad ga izmjenim
sto i kako da uradim da napravim da taj izmijenjeni text mogu da zapamtim preko toga postojeceg koji sam otvorio.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4881
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: Borland Builder c++ pomagajte ...04.05.2005. u 20:19 - pre 189 meseci
Citat:

Pravim aplikaciju u Borlandu i koristio sam /memo komponentu/ i


Razmisli o TRichEdit komponenti umesto TMemo. Ima puno više
mogućnosti, a ne košta te mnogo što se tiče veličine izvršnog fajla.

Citat:

naprevio sam /Save As/ ali ne znam kako da napravim /Save/ .


To je apsolutno tvoja odgovornost. Jednostavno, u header fajlu
definiši dva nova property-ja:
Code:

AnsiString MyFileName;
bool IsModified;

zatim ih u konstruktoru glavne forme inicijalizuj:
Code:

MyFileName = "";
IsModified = false;

...zatim, logiku smisli sam, nema tu nikakve mudrosti:

1) Pretpostavimo da imaš u meniju "Save" i "Save As".
Kada klikneš na Save, ako je MyFileName == "", Otvaraš "Save As".

Ako je MyFileName != "" onda Memo1->SaveToFile( MyFileName ) i
IsModified = false, i slično.

2) Kada nešto promeniš u Memo1::OnChange, postaviš IsModified = true;

3) Kada probaš da otvoriš "Open" novu datoteku, prvo ispitaš da li je
datoteka modifikovana:

if ( IsModified )
{
if ( DA LI DA PRETHODNO SNIMIM IZMENE )
// ...
else
// ...
}

Memo1->LoadFromFile( ... );

Ovo je samo ideja...


 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland Builder c++ pomagajte ...

[ Pregleda: 2274 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.