Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk

[es] :: C/C++ programiranje :: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk

[ Pregleda: 3203 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miličić.marko
Miličić Marko
Novi Sad

Član broj: 12598
Poruke: 346
*.vdial.verat.net.

Sajt: milicicmarko.blogspot.com


+1 Profil

icon [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk01.05.2005. u 13:54 - pre 196 meseci
Potreban savet

Imam vektor, ili bilo koji drugi kontejner objekata klase A. Objekti klase A su veoma slozeni. Cesto objekti klase A sadrze pointere na druge objekte (klase B).
Pretpostavimo da ovaj kontejner, zajedno sa nekoliko nebitnih podataka cini "dokument".

[PITANJE]: Kako da ovaj dokument posmatram kao niz bitova, da ga kao takav snimim na hadr disk, a zatim, kada se ucita dokument sa diska, jednostavno restorujem te bitove u memoriju.

[Razlog]: Ovim bi ustedeo mnogo. Kada bih pamtio pojedine atribute objekata u tekstualni fajl, a zatim pri ucitavanju rekonstruisao dokument PONOVNIM kreiranjem objekata, to bi trajalo znatno duze!

[IZVOR PROBLEMA]: Moguci izvor problema su pointeri! Dakle, kako uspostaviti veze izmenju objekata ne koristeci pointere. Pretpostavljam da bi ovo resilo problem, i da bi onda mogao da snimim binarnu sliku dokumenta u memoriju!

--
Sta bi ste Vi uradili?
Skripte iz oblasti računarstva na Srpskom jeziku
kontakt email milicic [tacka] marko [na] gmail [tacka] com

Numizmatička kolekcija:
http://numismaticscollection.blogspot.com/
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4883
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+631 Profil

icon Re: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk01.05.2005. u 18:09 - pre 196 meseci
To uopšte nije trivijalan problem sem ukoliko se ne koriste "3rd party"
klase/komponente neke firme od poverenja. Snimanje/Ucitavanje objekata
fiksne duzine ( sizeof(type) ) jeste trivijalno, dok je kod kontejnera stvar
naravno potpuno drugacija. Da ne govorim o slozenim kontejnerima gde i
same stavke mogu da imaju svoje objekte.

U svakom slucaju predlazem ti da prvo pregledas:

http://groups-beta.google.com/

sa upitom, na primer:

cppbuilder saving container objects

ili nesto slicno, pa da nastavimo diskusiju. Ja sam u nekim svojim programima,
gde sam pravio svoj format zapisa, koristio koktel tehnika - nikada samo jednu.

Same biblioteke jesu opremljene nekim ruralnim mehanizmima za snimanje
objekata (TStream::WriteComponent / Read/Write ComponentResFile), ali u praksi
to nije dovoljno.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.dyn.optonline.net.



+6 Profil

icon Re: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk01.05.2005. u 18:15 - pre 196 meseci
http://www.boost.org/libs/serialization/doc/index.html
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
194.106.164.*



Profil

icon Re: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk02.05.2005. u 18:10 - pre 196 meseci
A ako neces da koristis te biblioteke, uvek mozes sve strukture da realizuje spomocu vektora, pa ti je pokazivac ustvari index te strukture u nizu i nikada se ne menja.
 
Odgovor na temu

miličić.marko
Miličić Marko
Novi Sad

Član broj: 12598
Poruke: 346
*.vdial.verat.net.

Sajt: milicicmarko.blogspot.com


+1 Profil

icon Re: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk02.05.2005. u 19:54 - pre 196 meseci
Pokusacu sa ovom boost bibliotekom. Izgleda da je maksimalno profi uradjena!

Da li je neko mozda imao negativna iskustva s istom?
Skripte iz oblasti računarstva na Srpskom jeziku
kontakt email milicic [tacka] marko [na] gmail [tacka] com

Numizmatička kolekcija:
http://numismaticscollection.blogspot.com/
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4883
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+631 Profil

icon Re: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk02.05.2005. u 21:08 - pre 196 meseci
boost (www.boost.org) je izuzetna biblioteka ali postoje izvesni
problemi prilikom kompajliranja sa BCB. Mislim da drugi kompajleri
nemaju takve probleme. Sledeca verzija BCB-a koja ce izaci uz
Delphi bice (kako kazu) 100% prilagodjena da sazvace boost.

Evo ga jedan clanak o problemu sa BCB:
http://www.boost.org/libs/mult...compiler_specifics.html#bcb_64
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: [problem]: Snimanje objekata iz memorije na hard disk

[ Pregleda: 3203 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.