Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

secure - zasto ne radi

[es] :: PHP :: secure - zasto ne radi

[ Pregleda: 3718 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

maliX
ivan malik
bgd/ srbija i crna gora

Član broj: 1796
Poruke: 67
*.mediaworks.co.yu

ICQ: 47807731
Sajt: www.xajckop.co.yu


Profil

icon secure - zasto ne radi03.07.2002. u 11:14 - pre 234 meseci
sledeci preporuke sa php.net-a, iskljucio sam regisrty globals, tj. kao php.ini sam postavio php.ini-recomended i uneo neophodne ispravke (putanje, session and upload dir,...), ali 'gremlini' mi ne daju mira :(
naime, pri jednostavnom prijavljivanju na log.php strani, sledece radi:
Code:

$user = $_POST["ko"];
$pssw = $_POST["loza"];

echo $user . ": " . $loza;


ali ne radi kada dodam konenkciju ka bazi!

Code:

...

$cnx = mysql_connect($server, $user, $password);
$db = mysql_select_db("mysql");
$result = mysql_query("SELECT User, Password FROM User WHERE User='$user' AND Paswword=Password('$password'));
 ...


u cemu je kvaka(22)?

sistem k-ke: WinXp, IIS 5.0, php 4.1.11(php4isapi.dll), mySQL 2.23.47,...


Hu is having fun :)
Nevaspitanje nije opravdanje
 
Odgovor na temu

FlatLine
Beograd

Član broj: 873
Poruke: 72
*.isionline-dialin.de



Profil

icon Re: secure - zasto ne radi03.07.2002. u 11:28 - pre 234 meseci
Paswword?
guru in training
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: secure - zasto ne radi04.07.2002. u 08:41 - pre 234 meseci
A da nas uputis sta hoces da izvedes? i proveri imena varijabli...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

maliX
ivan malik
bgd/ srbija i crna gora

Član broj: 1796
Poruke: 67
*.absolutok.net

ICQ: 47807731
Sajt: www.xajckop.co.yu


Profil

icon Re: secure - zasto ne radi28.07.2002. u 00:45 - pre 234 meseci
sredjeno!

nakon pazljive analize, uvideo sam da korisnik nema prava pristupa mysql bazi (a kamoli 'user' tabeli)... kada sam to ispravio, sve je proradilo...

jos jednom hvala na pravim smernicama...
Hu is having fun :)
Nevaspitanje nije opravdanje
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: secure - zasto ne radi

[ Pregleda: 3718 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.