Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

seminarski rad, tema shell sort,pomoc

[es] :: Vodič za učenje :: Seminarski radovi :: seminarski rad, tema shell sort,pomoc

[ Pregleda: 4827 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp245.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon seminarski rad, tema shell sort,pomoc26.04.2005. u 17:56 - pre 233 meseci
dakle dobio sam seminarski temu shell sort vezano za programiranje u c++
treba napisati od 10-15 stranica seminarskog.
dobro bi mi dosla bilo kakva pomoc u vezi ovog,literatura ,gdje je naci na netu.
opis problema,mogucnosti rjesavanja itd.
samo da mogu napisati ovih 10-15 stranica.

 
Odgovor na temu

xxxrugby

Član broj: 16068
Poruke: 653
*.ericsson.net.

Sajt: www.zagreb-rugby.hr


Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc26.04.2005. u 21:13 - pre 233 meseci
http://linux.wku.edu/~lamonml/algor/sort/shell.html

Objasnjeneje kako radi
http://oopweb.com/Algorithms/D...lume/ShellSort_files/s_shl.htm

Ideja i kako radi
http://www.iti.fh-flensburg.de...en/sortieren/shell/shellen.htm

Ovo su samo prvi linkovi s ovoga
http://www.google.com/search?q...um=0&ie=utf-8&oe=utf-8
xxxrugby: "We are all philosophers, when question is about politics!"
 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp310.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc26.04.2005. u 21:58 - pre 233 meseci
e hvala na linkovima valjda cu nesto skuziti.
inace pocetnik sam u c++.
da li mozda na nasem jeziku ima nesto u vezi toga.

 
Odgovor na temu

xxxrugby

Član broj: 16068
Poruke: 653
*.ericsson.net.

Sajt: www.zagreb-rugby.hr


Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc26.04.2005. u 22:29 - pre 233 meseci
Moram ti rec da nisam nista nasao ne netu na hrv il sr.

Kazu ljudi da je Demistificirani C++ jako dobra knjiga.



xxxrugby: "We are all philosophers, when question is about politics!"
 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp412.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc26.04.2005. u 23:16 - pre 233 meseci
nabavicu tu knjigu
i ja sam cuo da je dobra i opsirna.

 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp164.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc05.05.2005. u 15:38 - pre 232 meseci
preturao sam net ali nigdje naci ispravan izvorni kod za shell sort.
gdje bi mogao to naci,jer ovi sto sam nasao nece da rade,ima neka greska.
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1249



+96 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc05.05.2005. u 16:18 - pre 232 meseci
Kakva greska? Mozda ce sve da proradi ako samo tu jednu gresku

otklonimo, uostalom greske prilikom kompajliranja su najjednostavnije.

Inace, imas i link na http://en.wikipedia.org/wiki/Shell_sort
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc05.05.2005. u 17:04 - pre 232 meseci
Citat:
da li mozda na nasem jeziku ima nesto u vezi toga
evo ima nesto i na nasim jezicima ...
http://www.pcpress.co.yu/arhiv...t.asp?broj=25&tekstID=1142
http://www.cet.co.yu/arhiva/32/r32_Sortiranje.htm
ili peuzmi http://www.cet.co.yu/arhiva/32/arhiva/r32_Sortiranje.zip
http://grube.web.srk.fer.hr/marcupic/CTips/Sortovi.html
http://lrv.fri.uni-lj.si/~boja...na_Tomsic/shell_sortiranje.htm

 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp429.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc06.05.2005. u 17:28 - pre 232 meseci
koristim dev c++ jer nemogu naci borlandov.
neki zadaci odnosno programi (.cpp) koje sam radio na fakultetu na vjezbama nece da mi rade ,a tamo su radili ok.
na fakultetu koriste borlandov c++ a ja koristim dev c++.
da li je mozda to problem.
sa neta sam skidao jos neke zadatke i vecina nece da rade.
kompajler samo dodje do linije gdje ima greska.
nazalost ne znam otkloniti greske jer sam tek pocetnik.

 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc06.05.2005. u 17:41 - pre 232 meseci
Citat:
kompajler samo dodje do linije gdje ima greska
Okaci ovde taj kod sa greskom, napisi tacno sta ti kompajler prijavljuje, pa da ga zajednicki resimo.
Mozda si prevideo neku jednostavnu sintaksnu gresku.
 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp16.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc18.05.2005. u 16:40 - pre 232 meseci
maxnum = atoi(argv[1]);
lb = 0; ub = maxnum - 1;
if ((a = malloc(maxnum * sizeof(T))) == 0) { -------- ovdje je greska
fprintf (stderr, "insufficient memory (a)\n");
exit(1);
}

fill(a, lb, ub);
shellSort(a, lb, ub);

return 0;
}

shell1.cpp invalid conversion from `void*' to `T*' ovo javlja kompajler

skinuo sam jos par cpp fajlova ali svaki ima neku grsku.
ima jedan sto je uspio kompajler prebaciti u exe i valjda radi.
unesem broj niza i enter,a on pokaze nabrzinu neke brojeve i ugasi se.
pokusao sam onaj fazon sa char 2; i cin>>2; ali nepomaze.
zasto mi se gasi exe kad stisnem enter za rezultat?


e bilo bi dobro kad bi nasao neki najjednostavniji primjer shell sort jer ovo nista nekontam, profesor ce sve to pitati kad budem predavao.
zasta ovo sluzi,kako si to dobio,sta ovo radi i sl.
a ja pojma nemam.
bilo bi sjajno kad bi nasao neki jednostavni primjer da skuzim.


 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc19.05.2005. u 15:24 - pre 232 meseci
Citat:
unesem broj niza i enter,a on pokaze nabrzinu neke brojeve i ugasi se.
O ovome je vec vise puta ovde pisano, ali mozes ovo resiti na dva nacina:
1. Da startujes programa iz command prompt-a
2. Da modifikujes program:
Code:
// ....
#include <cstdlib>  // potrebna zbog "system()"
// .....
int main()
{
    // ... tvoj cod 
    // ...
    system("PAUSE"); // dodaj ovu liniji pa se prozor nece zarvoriti
    return 0;
}

Tek tad ces videti rezultate i znati da li ti program radi dobro.
 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp103.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc06.06.2005. u 22:49 - pre 231 meseci
e sad sam u jos vecoj frci
nasao sam source code i napravio program,radi ok
ali sad je problem literatura znaci objasnjnje rada
treba mi oko 10 stranica texta vezano za shell sort.
nasao sam na nasem jeziku dvije stranice ali to je premalo.

na engleskom sam jos nasao ,ali nemogu prevesti,davao sam rodjaku da mi prevede ali kaze da su to strucni izradi i da ne moze prevesti.
e sad sta da radim.
u cetvrtak moram predati seminarski inace nemogu na ispit.
sta da radim
ima li sta u knjizi demistificirani c++ vezano za shell sort i da je opsirno.
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc07.06.2005. u 10:26 - pre 231 meseci
Citat:
e sad sta da radim.
u cetvrtak moram predati seminarski inace nemogu na ispit.
Ako za 6 nedelja nisi uradio seminarski rad (koji nije tako strasan, kako tebi izgleda), nemas sta da trazis na ispitu...
 
Odgovor na temu

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930
Poruke: 3383
*.dlp182.bih.net.ba.

ICQ: 11


+4 Profil

icon Re: seminarski rad, tema shell sort,pomoc07.06.2005. u 15:34 - pre 231 meseci
sta bi ja to mogao pisati na 10 stranica vezano za shell sort.
mogu maksimalno napisati 2 strane,sa principom rada.
gdje se koji broj prebacuje i gdje se sta pomice.

 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za učenje :: Seminarski radovi :: seminarski rad, tema shell sort,pomoc

[ Pregleda: 4827 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.