Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

gasenje racunara preko mreze

[es] :: C/C++ programiranje :: gasenje racunara preko mreze

[ Pregleda: 7259 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mladenvasic
Mladen Vasic
Doboj

Član broj: 50512
Poruke: 124
81.93.74.*



Profil

icon gasenje racunara preko mreze20.04.2005. u 12:53 - pre 196 meseci
Pozdrav svima ...
Imam 7 racunara povezanih u mrezi (LAN). Kako ja sa svoga racunara mogu da ugasim drugi racunar na mrezi. Moze li mi neko poslati dataljniji kod i to sto prije ...
HVALA ...
 
Odgovor na temu

rumpl

Član broj: 54959
Poruke: 156
*.script.jussieu.fr.



Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze20.04.2005. u 14:15 - pre 196 meseci
Jedna od mogucnosti je jedan vnc server, a i dobar je trip...
"The problem with the world is that everyone is a few drinks behind."
-Humphrey Bogart
 
Odgovor na temu

mladenvasic
Mladen Vasic
Doboj

Član broj: 50512
Poruke: 124
81.93.74.*



Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze21.04.2005. u 06:15 - pre 196 meseci
Hvala vnc server vjerovatno radi to sto mi treba la' meni treba kod napisan u Visual c++ -u posto radim neku aplikaciju pa mi treba taj dio koda.
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze21.04.2005. u 10:52 - pre 196 meseci
Probaj sa:

Code:

BOOL InitiateSystemShutdown(
  LPTSTR lpMachineName,      // computer name
  LPTSTR lpMessage,          // message to display
  DWORD dwTimeout,           // length of time to display
  BOOL bForceAppsClosed,     // force closed option
  BOOL bRebootAfterShutdown  // reboot option
);


btw.. moras imati admin privilegije na masini koju zelis da oboris.

yooyo
 
Odgovor na temu

toroman
Srećko Toroman
www.wowd.com
Beograd / Banja Luka

Član broj: 52673
Poruke: 159
*.dialup.blic.net.

Sajt: toroman.wordpress.com


Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze21.04.2005. u 21:32 - pre 196 meseci
Probaj ovo iz komandne linije

shutdown -s -f -t 1 -m \\imeracunara

Mislim da tako ide.

E sad to mozes i u C++ sa onim system("blabla") pozivom.

poz
Programeri su odgovorili na Hamletovo pitanje "Biti il ne biti?" :
0x2B | ~0x2B = 0xFF
(kao ono - ff - teško pitanje!)
 
Odgovor na temu

zokio
Balkan

Član broj: 27826
Poruke: 43
193.198.39.*

Sajt: student.oss.unist.hr/~zs9..


Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze24.04.2005. u 11:18 - pre 196 meseci
Da ali sa kojom bibliotekom se te naredbe izvrsavaju, mislim ovo u c++ !?
Poslije spavanja treba odmorit ! ! !
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
*.beotel.net.



Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze24.04.2005. u 19:04 - pre 196 meseci
Ako zelis da koristis funkciju InitiateSystemShutdown onda...

Windows NT/2000: Requires Windows NT 3.1 or later.
Windows 95/98: Unsupported.
Header: Declared in Winreg.h; include Windows.h.
Library: Use Advapi32.lib.

btw.. Sve sto windows programeru treba pise MSDN-u.

yooyo
 
Odgovor na temu

rikelme

Član broj: 36179
Poruke: 87
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.bhg.rs


+14 Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze08.05.2005. u 09:11 - pre 196 meseci
Možeš i ovako:
Code:

#include <process.h>
#include <stdlib.h>

void main()
{
     system("shutdown /f /m \\ime_racunara /t 5");
}


Za više informacija o gašenju na ovaj način, otkucaj u command promptu shutdown, i dobićeš sve moguće opcije.
Pozdrav.
--
 
Odgovor na temu

bisenic
Bisenic Vlada
Mladenovac

Član broj: 52670
Poruke: 121
195.252.117.*

Sajt: www.bitinfo.co.rs


Profil

icon Re: gasenje racunara preko mreze20.03.2006. u 15:11 - pre 185 meseci
na Windows-u 2000 kada ukucam u commandu shutdown,kaze da ne postoji,i u helpu cmd-a ne postoji shutdown.
Kako da ugasim susedni racunar preko cmd-a na win2000?

Bitinfo NET

www.bitinfo.co.rs
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: gasenje racunara preko mreze

[ Pregleda: 7259 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.