Pa ne moze da primi 400 korisnika
, narocito ne DWL-2100
Problem je sto taj AP nije bas najsrecniji, od D-linkovih produkata....Ja verujem da vama super radi, ali kada se bude opteretio vise pocece da trokira......Verujte mi da znam sta pricam, imam dva komada u fioci
Sto se tice PRVOG AP-a u Zrenjaninu, to jeste za svaku pohvalu.Iako nije velika mreza, bar se pomaklo sa mrtve tacke.Pojacivac vam nije potreban, ako imate dobru vezu izmedju vas.O klijentima razmisljajte kada bude interesa, a dotle sa pojacivacem samo stvarate (nepotreban) sum u etru koji je ionako zagadjen....
Ja kao sto sam rekao nazalost necu doci zbog vise sile u Zrenjanin, ali cu se pobrinuti da posaljem opremu, pa cemo se dogovarati.Ono sto nam je potrebno jesu ljudi koji se razumeju u Ruting, BGP, planiranje mreze.Mesta za linkove se moraju pazljivo izabrati, da bi se smanjio sum.Moj plan su naravno 5GHz za BB linkove, i 2.4 za klijente, uglavnom koriscenjem MT rutera, dok spoljne interfejse moramo koristiti iskljucivo tamo gde je nemoguce instalirati PC-ruter.....iz razloga preformansi.....
Sad ako ste orni za posao i imate znanje onda cemo se lako dogovoriti.Ako ne, onda nista od ZR wirelessa zasada....nazalost.....
A to sto ljudi pitaju, pa normalno je da pitaju.Svima prvo Wireless asocira na internet.Ljudima treba od prve objasniti da je mreza slobodna, da AKO bude interneta onda ce se raspravljati o ceni, i da (zasada) mogu da se igraju preko mreze, instaliraju FTP servere, itd..... (moja preporuka za pocetak je .battlenet server i CS server
, a posle recimo DC++ serveri itd....)
[Ovu poruku je menjao PPZ dana 29.07.2005. u 02:07 GMT+1]
Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...