Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MySQL pocetnicka glupa glupost...

[es] :: PHP :: MySQL pocetnicka glupa glupost...

[ Pregleda: 2512 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.beograd-1.tehnicom.net.



Profil

icon MySQL pocetnicka glupa glupost...17.04.2005. u 22:02 - pre 200 meseci
Imam instaliran PHP 5.x i MySQL 4.0.1d na IIS-u u Win XP-u.

Sve radi iz prompta, ali kada pokusam da se konektujem iz php fajla jednostavno u tom redu gde se nalazi mysql_connect se zaustavi izvrsavanje koda bez ikakve prijavljene geske. Probao sam i mysqli i potpuno je isto. Zasto mi se ovo desava :(

 
Odgovor na temu

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 11:21 - pre 200 meseci
Sada sam pokusao da instaliram neku php+mysql aplikaciju i dobio ovu poruku

Call to undefined function mysql_connect()

Da li to znaci da u PHP-u 5 vise ne postoji mysql_connect nego samo mysqli?

Da li bi bolje bilo da koristitim 4.x PHP?
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at.

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 11:27 - pre 200 meseci
Vjerovatno nisi dobro podesio PHP.
//Edit: Kad se covjek ne naspava, pa dodje na forum, pocne da pise gluposti ... E tako i ja :)

[Ovu poruku je menjao StRiPy dana 18.04.2005. u 12:30 GMT+1]
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.beograd-2.tehnicom.net.



Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 13:01 - pre 200 meseci
?? Bas se nisi naspavao...

A jel ovo sto si napisao da nisam dobro podesio PHP, jel si to i mislio ili...?
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
217.24.27.*

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 13:12 - pre 200 meseci
A jesi li u PHP-u omogucio, tj. skinuo tacku zarez sa biblioteke mysql.dll?
Mozda je glupo ali proveri...
 
Odgovor na temu

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.beograd-2.tehnicom.net.



Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 14:47 - pre 200 meseci
pretpostavljam da si mislio na ovo:

extension=php_mysql.dll

evo sad sam skinuo ; i sad kad restartujem windows mi prijavljuje

"Can't load: c:\php\ext\php_mysql.dll"

putanja je dobra tu se i nalazi 'php_mysql.dll', zasto sad ovo ne radi, treba li jos nesto da se promeni u 'php.ini' fajlu?
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 15:28 - pre 200 meseci
Pa pazi ovako, ja radim na Apache serveru... (ako to uopste ima veze)
Tako da ako hoces pomoc od mene, morao bi da imas Apache... Njega znam da configurishem...
Ja, posto sam skinuo ; sa extension=php_mysql.dll; samo sam restartovao server i sve je radilo.

Za drugo ne znam da ti pomognem... :-(
Mogu da stavim moj php.ini ali ne znam da li ce da ti znaci nesto...
Jesi li iskopirao php.ini u c:\windows\ ?

Jel imas na C: disku napravljen folder usr?
tj. folder usr iz PHP-a iskopiran na C: , ja sam tako nesto radio kad sam instalirao sve to...
Ponavljam da je ovo za Apache, ako uopste ima neke veze...!

 
Odgovor na temu

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.beograd-2.tehnicom.net.



Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 16:02 - pre 200 meseci
Pa ne bih bas da instaliram Apache, eventualno u krajnjem slucaju ali da sacekam prvo zna li neko drugi sta bi ovde mogao da bude problem, ja nesto i ne verujem da ima mnogo veze na kom je serveru, a mozda i gresim...
 
Odgovor na temu

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.beograd-2.tehnicom.net.



Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 16:38 - pre 200 meseci
Bio sam u pravu nema veze sa serverom nego sa verzijom PHP-a

Nasao sam resenje, u PHP-u 5.x je to malo drugacije, nije dovoljno da se samo skinu ; ispred mysql ektenzija nego se i fajlovi koji se nalaze u direktorijumu u koji je instaliran PHP na primer: C:\PHP\libmysql.dll i libmysqli.dll moraju prekopirati u windows\system32\

 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 17:52 - pre 200 meseci
tacno to sam zaboravio da ti napisem...
Kada sam ja instalirao, sve sam ih iskopirao u system32, tako da sada samo treba da skinem ; a ne i da ih kopiram po potrebi.

P.S.: I ja koristim PHP 5.x. ali sta cu kad sam zaboravan...
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.070.dsl.concepts.nl.



+3 Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 21:58 - pre 200 meseci
Citat:
DeX-Force: Bio sam u pravu nema veze sa serverom nego sa verzijom PHP-a

Nasao sam resenje, u PHP-u 5.x je to malo drugacije, nije dovoljno da se samo skinu ; ispred mysql ektenzija nego se i fajlovi koji se nalaze u direktorijumu u koji je instaliran PHP na primer: C:\PHP\libmysql.dll i libmysqli.dll moraju prekopirati u windows\system32\


Samo malkice da te ispravim. Mozes da stavis fajlove gde god zelis, ali moras u samom Windowsu da podesis Path. Pogledaj:

- desno dugme na My Computer (na desktopu) pa properties;
- zatim Advanced;
- zatim dole levo Environment Variables, a zatim imas u donjem prozoru Path.

To editujes i dodas putanju do tih .dll fajlova (gde god da su) i onda ce ti raditi.

Ovo cisto da ne bude zabune, da "moras" da iskopiras fajlove u win/sys32 ;)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...18.04.2005. u 22:25 - pre 200 meseci
A mož' i tako...
 
Odgovor na temu

DeX-Force
Beograd

Član broj: 37831
Poruke: 324
*.ikomline.net.



Profil

icon Re: MySQL pocetnicka glupa glupost...19.04.2005. u 09:05 - pre 200 meseci
Da, tacno mora da bude u path-u. Pa ko zna shvatiće...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: MySQL pocetnicka glupa glupost...

[ Pregleda: 2512 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.