pokusaj sa vracanjem vrednosti u registry bazi:
Key: [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\ shellex\ ContextMenuHandlers\New]
Value Name: (Default)
Data Type: REG_SZ
Data: {D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719}
verovatno se to desilo zbog virusa ili nekog programa kog si instalirao - skeniraj racunar nekim AVP-om
proveri notepad (trebao bi da ima 67.5kb) u C: Windows > System32 i u C: Windows
skini odavde notepad.exe i kopiraj ga umesto tih koje imas http://spywareinfo.com/~merijn/winfiles.html
Al imam notepad,sve radi uredno,al nemam ga tamo u "new".
Znate ono kad zelite dodat nesto u send to (documents and settings\name\send to),dal postoji to i za "new" ?
..rekao si da ti je nestao new document iz: desni klik na prazan ekran > new
a ne iz: desni klik na neki folder > send to
ako si mislio na ovo drugo ne znam sta ce ti tu new document ali ako bas hoces da ga imas onda kopiraj Notepad iz C:/Windows/System32 pa ga sa paste prenesi u C:/ Documents and Settings/ User name/ Send to (da bi video Send to folder posto je hiden oznaci u Control Panel > folder options > View "Show hiden files and folders")
Start/Run/ukucaj regedit > nadji u HKEY_CLASSES_ROOT folder oznacen kao .txt > klikni na znak + pored njega i kad se otvori pogledaj da li imas folder "ShellNew"
...ako nema desni klik na .txt >new > key > kad ga napravi ukucaj ShellNew
Rijesio sam na ovaj nacin-otisao sam na propertis-pa sam napravio shortcut,
i pod ono start in stavio mapu u koje ovijek spremam datoteke s ekstenzijom .txt,.rtf.,doc.,ppt.,pdf........
i problem je na neki nacin rijesen...al ako se netko neceg dosjeti slobodno neka kaze!
^ Opcija desni klik / New / Notepad nikada nije ni postojala! Ne možeš kreirati novi program desnim klikom.
Notepad je program za kreiranje i prepravljanje tekstualnih dokumenata, prema tome nešto si pobrkao!
Desni klik / New / Text Document pravi prazan fajl sa ekstenzijom .txt (Text Document), koji onda možeš da otvoriš i prepraviš pomoću Notepad (ili nekog drugog tekst editora)...