Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pokretanje .NET aplikacije...

[es] :: .NET :: pokretanje .NET aplikacije...

[ Pregleda: 5979 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

meltindar

Član broj: 54374
Poruke: 4
*.matf.bg.ac.yu.



Profil

icon pokretanje .NET aplikacije...04.04.2005. u 15:08 - pre 209 meseci
da li je moguce napraviti .NET aplikaciju tako da se moze pokrenuti na rachunaru koji nema instaliran Framework??? (i kako...)
 
Odgovor na temu

edit
Edin Dazdarevic
Sarajevo

Član broj: 23538
Poruke: 14
*.hrc.ba.



Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...04.04.2005. u 15:58 - pre 209 meseci
koliko ja znam, nikako...
bla...bla..bla........
 
Odgovor na temu

djudjoni
Subotica

Član broj: 46270
Poruke: 1
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...05.04.2005. u 11:44 - pre 209 meseci
pozdrav..i mene zanima odgovor na ovo pitanje..pogledaj ovo:
[link]http://www.remotesoft.com/linker/[/link]
>
 
Odgovor na temu

Jorda
Beograd

Član broj: 25117
Poruke: 81
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...06.04.2005. u 16:38 - pre 209 meseci
Ovaj Salamander linker deluje kao resenje ali kosta svega 489$... Jel zna neko gde mozda ima neki besplatni alat za ovakav problem? Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Qlex

Član broj: 21253
Poruke: 194



+1 Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...06.04.2005. u 20:04 - pre 209 meseci
Pa ako je .NET aplikacija u stvari Console aplikacija mozda ne treba Framework...Ali mislim da treba...Proveri ti jos malo to...

 
Odgovor na temu

Sundance

Član broj: 7510
Poruke: 2559
*.sava.sczg.hr.



Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...06.04.2005. u 20:11 - pre 209 meseci
Pogledaj i thinstall.
 
Odgovor na temu

Jorda
Beograd

Član broj: 25117
Poruke: 81
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...07.04.2005. u 22:28 - pre 209 meseci
@ Qlex: Nazalost mora da ima framework

@ Sundance: Thinstall je dobar, samo sto je trial, hvala za link!
 
Odgovor na temu

Čarli
BG

Član broj: 38963
Poruke: 6
*.wireless.org.yu.



Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...07.04.2005. u 23:05 - pre 209 meseci
Mora da ima .NET Framework, pod obavezno ! .NET Framework predstavlja novu Microsoft-ovu programsku platformu. Sastoji se od dva dela:
- izvršna softverska mašina Common Language Runtime, koja omogućuje zajedničku interakciju svih programskih jezika koji "ciljaju" ovu platformu, VB.NET, C#, Managed C++, JScript.NET, itd...
- biblioteka klasa
.NET aplikacije se izvršavanu na drugačiji način od tradicionalnih Windows aplikacija, zbog toga što se izvršni kod ne kompajlira direktno u native kod, već u MSIL (Microsoft Intermediate Language), što omogućuje korišćenje koda pisanog u različitim jezicima. Finalno prevođenje u svoj native izraz izvršava se dinamički tokom faze izvršavanja koda za šta je značajan CLR mehanizam .NET Frameworka.
Dakle, da zaključim --- ne postoji mogućnost izvršenja .NET aplikacija bez .NET Frameworka, te da još dodam k tome, bez adekvatne verzije sa kojom je kod razvijen --- ne bilo kojom verzijom.
 
Odgovor na temu

dezelin32
Aleksandar Dezelin
Informatika
Beograd

Član broj: 33723
Poruke: 60
*.informatika.com.

ICQ: 294745833
Sajt: dezelin.blogspot.com


Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...20.04.2005. u 11:37 - pre 209 meseci
Jedino da se napravi native compiler za IL kod koji bi generisao masinski kod. Pogledati www.mono-project.com.

cheers
Linux is like wigwham, no windows, no gates and apache inside...
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
195.252.85.*



Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...21.04.2005. u 09:33 - pre 209 meseci
Par ljudi koje poznajem je na razne načine pokušavalo da pokrene aplikaciju (pisanu u c# i vb) bez .net frameworka, na razne načine. Uvek, ali uvek je bilo problema. Čak i sa raznim software-ima koji obecavaju pouzdana rešenja.Znači moraš instalirati framework.
 
Odgovor na temu

djmrky
Novi Sad

Član broj: 25160
Poruke: 179
212.62.36.*



Profil

icon Re: pokretanje .NET aplikacije...21.04.2005. u 14:11 - pre 209 meseci
pa i za najjednostavniju konzolnu aplikaciju (tipa Hello World) mora se koristiti bar System namespace,a on je vec deo framework-a, tako da ne verujem da moze nesto da radi bez FW-a, a sto se tice ovih 3rd party kompajlera, to bi mi bilo vrlo sumnjivo.

a i kao sto neko rece gore, .NET je i predvidjen da objedini u nekom smislu tih nekoliko jezika
She's nice from a far, but far from nice.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: pokretanje .NET aplikacije...

[ Pregleda: 5979 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.